Coronavirusul – un virus mediatic care atacă creierul

Panica instalată la nivel mondial din pricina epidemiei cu coronavirus este creată și întreținută în mod artificial, afirmă fostul europarlamentar Adrian Severin, într-un material postat pe contul său de Facebook.

Panica instalată la nivel mondial din pricina epidemiei cu coronavirus este creată și întreținută în mod artificial, afirmă fostul europarlamentar Adrian Severin, într-un material postat pe contul său de Facebook.
Profitând de faptul că nu mai este activ în politică, Adrian Severin își permite să spună lucrurilor pe nume – asistăm la o isterie generală care nu este justificată de gravitatea reală a situației.
„Virusul mediatic cu același nume a făcut deja sute de milioane de victime. Acesta atacă celulele cenușii și, odată instalat acolo, organismul uman nu mai este capabil să se apere împotriva nici unei boli. Gripa geopolitică pe care o generează nu cunoaște antidot și în cele mai multe cazuri este letală.”
„Pentru a scăpa de agresiunea unor asemenea viruși se recomandă evitarea tuturor surselor de informație publică. În situația dată, voci izolate cheamă la decență și rațiune. Din păcate, cele mai multe farmacii la care cele două puteau fi găsite au falimentat.”
Îndemnul la rațiune lansat de Adrian Severin este greu de pus în aplicare în condițiile în care suntem asaltați de știri alarmiste din toate părțile, iar autoritățile nu fac decât să pună paie pe foc.
În primul rând, coronavirusul este întotdeauna prezentat drept „virusul ucigaș”, deși este, la ora actuală, mai puțin letal decât cel care a declanșat epidemia de SARS de acum două decenii. Și infinit mai puțin grav decât obișnuita gripă de sezon. Pentru că, în bună măsură, isteria este întreținută de americani, în mod direct sau prin intermediul OMS, să vedem situatia din SUA. Gripa sezonieră a cauzat până acum 13 milioane de îmbolnăviri, peste 120.000 de spitalizări și 6600 de morți. În schimb, cu coronavirus sunt vreo zece pacienți mari și lați – motiv suficient pentru ca SUA să anunțe suspendarea zborurilor către China și închiderea granițelor pentru vizitatorii din China. O reacție absolut exagerată ce pare a avea mai mult rațiuni politice și economice.
Măsurile draconice de precauție s-ar justifica dacă am vorbi de un virus care face prăpăd, o boală care te omoară pe loc, ori nu este deloc așa. Potrivit tuturor informațiilor venite din China, coronavirusul provoacă simptome asemănătoare gripei și, la fel ca la gripă, persoanele care au o imunitate compromisă riscă să moară din pricina complicațiilor.
De rest, boala se poate trata și este tratată cu succes. Dar să ne uităm pe cifre – China a raportat 17,238 de cazuri și 360 de morți. Adică sunt aproape 17.000 de oameni care au făcut boala și le-a trecut. Cu medicamente deja existente. Ba chiar, cotidianul britanic „Daily Mail” publică azi marturia unui britanic din Wuhan  care a povestit că a refuzat să ia antibiotice și s-a tratat cu ceai cu whisky, remediu tradițional englezesc pentru răceală și gripă. Alarmiștii, în schimb, anunță cu voci gâtuite de emoție că poate-poate s-a găsit un leac în Thailanda, unde un doctor a tratat un pacient cu nu știu ce. Nu este nevoie de un leac minune pentru că boala răspunde deja la diverse medicamente existente.
Până în prezent, coronavirusul este nesemnificativ comparativ cu gripa sezonieră, iar de suferit, cel mai rău a avut de suferit economia chineză.