Legendarul fotbalist Pele, „rușinat să iasă din casă” datorită problemelor de sănătate

A făcut istorie pe terenul de fotbal, însă zilele de glorie ale extraordinarului Pele par să fie trecute. Fotbalistul brazilian este „extrem de fragil”, conform spuselor fiului său, și refuză să fie văzut în public în scaun cu rotile sau cu cadru.

Pele, care a strâns 77 de goluri de-a lungul carierei sale în echipa națională, carieră lăudată de mulți ca fiind una dintre cele mai impresionante din istoria fotbalului, se luptă de câțiva ani cu problemele de sănătate.

Fotbalistul, în vârstă de 79 de ani, a fost internat în spital cu o infecție urinară anul trecut (după care a distribuit un update de sănătate spunând că ar fi „aproape gata să intre din nou pe teren”), la puțin timp după o operație la prostată, iar acum, se pare că suferă datorită unei probleme cronice la șold, care-l reține din a merge cum trebuie.

Pentru un om care și-a clădit un nume prin desăvârșirea atletică, aceste dificultăți sunt greu de suportat. Fotbalistul a apărut de câteva ori în public în scaunul cu rotile, însă se pare că situația devine din ce în ce mai greu de suportat, conform fiului său, Eldinho.

„E foarte retras,” a declarat acesta. ”Gândiți-vă, el era Regele, a fost așa o figură impunătoare, iar astăzi, abia poate să meargă.”

„Îi e rușine, nu vrea să iasă afară, să fie văzut sau practic, să facă orice activitate care ar include părăsirea casei,” a spus Edinho despre tatăl său. „E foarte fragil. A avut o operație la șold acum câțiva ani de la care nu s-a recuperat cum trebuie. Așa că acum, are probleme cu mobilitatea, lucru care pare să fie declanșat un fel de depresie.”

Pele, în ciuda faptului că s-a retras deja de 43 de ani, rămâne una din cele mai îndrăgite figuri ale fotbalului și este cunoscut pentru faptul că ar fi câștigat 3 Campionate Mondiale în cariera sa.

Sursă: RT