Iohannis are dosar pentru avere ilicită în sertarele ANI!

Președintele Klaus Iohannis are un dosar deschis de Agenția Națională de Integritate privitor la averea dobândită, avere ce depășește veniturile realizate, relatează Lumea Justiției.
Dezvăluirea apare în ordonanța de miercuri a Parchetului General prin care se clasa plângerea penală formulată contra lui Iohannis privind modul în care a dobândit două case în Sibiu în 1999.
Dosarul deschis de ANI zace de 10 ani în sertar, Iohannis neputând fi cercetat pe perioada în care deține funcția de președinte al țării, decât dacă Parlamentul decide să îi ceară explicații.
Iată ce scrie în ordonanța dată de PÎCCJ:
“La data de 18.11.2010, Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca primarul municipiului Sibiu – Iohannis Klaus Werner a acumulat o avere ce depășește veniturile realizate și nu a respectat dispozițiile legale referitoare la completarea și depunerea declarațiilor de avere si interese (lucrarea 86906/A/II/2010).

În contextul alegerii acestuia în funcția de Președinte al României începând cu data de 21.11.2014, în lucrarea 86909/A/II/2010 s-au aplicat dispozițiile art. 25 din Legea 115/1996, potrivit cu care ‘averea Președintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorității senatorilor și deputaților (…)”.
De ce nu s-a cercetat acest dosar între 2010 și 2014, numai Traian Băsescu ar putea să ne spună. Cel mai probabil a considerat mai util să aibă un dosar pe care să i-l fluture primarului Sibiului. Aceasta ar explica și de ce, după venirea la putere a lui Iohannis, nimeni nu l-a întrebat pe Traian Băsescu de numeroasele afaceri dubioase în care a fost amestecat. Pe principiul, o mână spală pe alta și amândouă jefuiesc țara!
Existența acestor probleme privind modul în care și-a dobândit averea și numeroasele case explică de ce Iohannis este dornic să-și asigure o majoritate parlamentară obedientă. La fel și cu numirile în justiție, căci Iohannis știe că într-o zi nu va mai fi apărat de gardul Cotroceniului și cu siguranță nu-și dorește să fie chemat să dea cu subsemnatul.