Rusia s-ar putea confrunta cu o criză de jucării sexuale datorită coronavirusului

Populația Rusiei (și nu numai) ar putea intra într-o adevărată criză de jucării sexuale dacă nu se stabilizează curând situația cu coronavirusul, spune fondatorul lanțului de magazine erotice „Pink Rabbit” (Iepurele Roz).

Maximilian Lapin, fondatorul lanțului care are, în prezent, 60 de magazine în Rusia, a declarat, într-un interviu pentru site-ul Gazeta, că magazinele sale erotice se confruntă cu lipsuri peste tot în țară deoarece granița țării cu China a fost închisă din cauza epidemiei coronavirus. Și ca orice altceva în lume, o mare parte din jucăriile sexuale comercializate de Lapin sunt făcute în China.

Lapin spune că magazinele sale se țin bine momentan, din moment ce sursele sale vin din America, Europa sau Rusia, însă mulți dintre colaboratorii săi produc în China, lucru care l-ar putea pune în fața unei crize dacă nu se găsește un antidot pentru coronavirus curând.

„În timp, ar putea deveni o problemă foarte serioasă,” a declarat acesta. „Dacă granițele rămân închise timp de un an din cauza coronavirusului, atunci produsele care vin din China către Europa și America pur și simplu nu vor mai fi acolo,” se îngrijorează Lapin.

Zilele trecute, un reprezentant al Ministerului de Producție și Comerț din Rusia, Viktor Yevtukhov, a vorbit și el despre problema asta, spunând că Rusia a început deja să caute alternative comerțului cu China, îndreptându-se, în mare, către alte țări asiatice, cum ar fi Korea. Companiile din alte industrii au început de asemenea să-și facă planuri de rezervă și alternative în cazul în care criza coronavirusului continuă. Spre exemplu, KamAZ, producătorul de mașini, a anunțat deja că e posibil să se confrunte cu o producție scăzută încă din luna martie.

Este, pe scurt, o criză cât se poate de reală și un motiv de îngrijorare pentru marile companii, atât în China cât și în Occident.

 

Sursă articol+foto: RT.com