Vă era dor de epoca Băsescu? DNA își arată colții: Profesorul Beuran ARESTAT!

A fost o seară ca pe vremuri – DNA s-a pus iar să facă ordine în România și a început cu un medic faimos, Mircea Beuran, arestat în această seară pentru o presupusă luare de mită! O poveste veche din 2018, scoasă la lumină, ce coincidență, după declanșarea scandalului de la Spitalul Floreasca, în care, orb să fii, și tot îți sare în ochi că se dorește înlăturarea din funcție a renumitului medic.
Comunicatul DNA ne asigură că Mircea Beuran a luat 10.000 de euro mită, chit că medicul a negat acest lucru, dacă așa spune procurorul, așa e, nici nu mai știi ce rost mai are să se ajungă la proces.
Asupra vinovăției sau nevinovăției profesorului Beuran este treaba judecătorilor să se pronunțe. Până atunci, trebuie să remarcăm însă implicarea mai mult decât suspectă a unor politicieni în această afacere.
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat în această seară la televiziune că a fost contactat de persoana care ar fi dat mita pentru a îi cere ajutorul. În ce calitate a fost contactat domul Ungureanu, nu ni se spune. În România, ca și în oricare altă țară civilizată când ai o problemă de acest gen, mergi la tribunal, la poliție, depui plângere penală. Ceva este extrem de putred în această afacere. Mai ales că ”„Emanuel Ungureanu-Deputat USR” – cum se prezintă pe Facebook, să știe lumea că a ajuns cineva – a fost unul dintre cei mai virulenți atacatori ai profesorului Beuran, pe care de la înălțimea scaunului de parlamentar l-a făcut albie de porci, așa cum se exprimă de regulă progresiștii la adresa dușmanilor.

Dincolo de interesele unora sau altora privind spitalul Floreasca, acțiunea în forță a DNA este un semnal pentru ce ne așteaptă. Pe noi ca popor spectator, dar mai ales pe cei pe care noul regim îi consideră incomozi! ‘Aveți grijă cum vă purtați dacă nu vreți să împărțiți celula cu Beuran’, cam acesta este mesajul arestării complet nejustificate a doctorului Beuran.
Nu exista niciun motiv pentru ca Mircea Beuran să fie trimis dupa gratii, nu e un infractor violent, nu există riscul să fugă din țară, putea foarte bine să fie judecat în libertate. Singurul caz în care DNA putea să ceară arestarea era acela în care fapta comisă de „infractor” are un impact deosebit asupra opiniei publice. Atâta doar că opinia publică habar n-avea de treaba cu mita. Singurul care pare să fi fost la curent este „Emanuel Ungureanu-Deputat USR”, de unde putem deduce că arestarea s-a făcut ca să i se dea satisfacție acestuia…
Dacă este să vorbim despre sistemul medical și ce crede opinia publică, mulți români au fost șocați de privatizarea sistemului medical, ca și a ministerului de altfel care colcăie de reprezentanți ai clinicilor private. Oamenii au fost șocați să audă că ministrul Costache are juma de normă la privat, la Polisano, companie pe care a trecut-o din pix în programul național de cardiologie, să scoată și ei un ban mai bun. S-au scris zeci de articole pe afacerile ministrului, dar n-am văzut pe nimeni de la DNA să bage o percheziție scurtă în biroul lui Costache, așa cum au făcut în schimb la biroul profesorului Beuran.

Și totuși ceva ne-a lipsit în această seară, defilarea obligatorie a „infractorului” cu cătușele la mâini, de la ușa DNA până la dubă, poliția făcându-și cu greu drum prin mulțimea de ziariști care urlă isteric „E adevărat că ați luat mită?”
Nu e chestie de decență din partea procurorilor, pur și simplu nu le mai dă voie Comisia Europeană cu circ de genul ăsta… Păcat, mult mai frumoase erau arestările pe vremea lui Băsescu…