Tot răul spre bine. Amânarea Euro 2020 dă răgazul necesar României să termine tot ce era necesar pentru găzduirea lui

După ce UEFA a luat decizia de a amâna EURO 2020, ministrul Tineretului si Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că România se va încadra cu investițiile în termenele impuse de forumurile fotbalistice europene.

„Din câte cunosc, scenariile UEFA probabil se analizează două perioade, una în decembrie anul acesta, una în primăvara lui 2021. Nu știu. Haideți să așteptăm decizia finală.

Indiferent de ce se întâmplă, cu siguranță putem să ne încadrăm cu toate stadioanele în aceste termene. Sunt investiții pe care le considerăm ca fiind de importanță maximă, cu impact pe termen lung, nu doar pentru EURO 2020 și sunt obiective necesare României”, a declarat Stroe la Digi 24.

În ceea ce privește eventualele pierderi economice pe care le-ar pierde țara noastră prin amânarea turneului, ministrul spune că acestea vor veni până la urmă, doar că mai târziu.

„Turneul e amânat pentru a preveni și a proteja sănătatea populației. Bucureștiul va fi beneficiar al acestui mare eveniment și noi sperăm să îl organizăm în aceleași condiții în care am fi făcut-o și acum. Noi suntem în legătură permanentă cu cei care execută lucrările de infrastructură și am primit asigurări că investițiile continuă. La București această competiție va fi organizată în cele mai bune condiții”, a conchis ministrul Sportului.

UEFA a decis amânarea Campionatului European de fotbal

Euro 2020 a fost amânată până în 2021 ca urmare a pandemiei de COVID-19 a confirmat oficial Federația Norvegiană de Fotbal.

Turneul trebuia să aibă loc anul acesta în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 țări, inclusiv România.

Federația Norvegiană a transmis: „UEFA a decis să amâne Campionatul European până în 2021. Se va juca în perioada 11 iunie -11 iulie anul viitor”

Amânarea Campionatului European se face în principal pentru a permite încheierea campionatelor interne, suspendate în această perioadă din cauza pandemiei de COVID-19, și a competițiilor europene, inclusiv Champions Leage și Europa League.

Finala Ligii Campionilor nu se va mai disputa la data de 30 mai

Evenimentul sportiv a fost reprogramat pentru data de 27 iunie, a decis UEFA.

Această veste vine după ce EURO a fost amânat pentru anul 2021.

Şi finala Europa League a fost reprogramată. Iniţial, aceasta ar fi trebui să aibă loc la data de 27 mai, dar a fost mutată pentru 24 iunie.

Finala Ligii Campionilor va avea loc la Istanbul, iar finala Europa League, la Gdansk.