Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, câștigă 23.000 EURO pe lună de la Sanador

Să ne mai mirăm oare că Sanador a fost prima clinică privată care a oferit cetățenilor testare pentru coronavirus, la un preț nesimțit de 350 lei.

Pentru a putea trece cu bine peste criza coronavirusului ar trebui în primul rând să putem avea încredere în cei care ne conduc. După scandalul cu ministrul sănătății Victor Costache, care are juma de normă la privat, la Spitalul Polisano, aflăm că un alt nume greu din aceeași instituție, secretarul de stat Horațiu Moldovan, figurează ca medic la Sanador, de unde scoate bani buni, foarte buni chiar!

Interesant este faptul că, în declarația sa de avere, nu scrie nicăieri negru pe alb că omul lucrează și la stat și la privat. Găsim în schimb veniturile realizate de Moldovan ca Persoană Fizică Independentă și ce venituri – 1.300.000 lei pentru servicii medicale prestate în 2019. Un calcul rapid ne arată că asta înseamnă cam 23.000 Euro pe lună, poate ceva mai puțin că moneda națională tot scade de când guvernul aceluiași domn Moldovan a venit la putere.


PFI Horațiu Moldovan câștigă suficient de bine pentru a-și permite să-i plătească un salariu de 30.000 lei anual soției, Angelica Moldovan.
În aceste condiții să ne mai mirăm oare că Sanador a fost prima clinică privată care a oferit cetățenilor testare pentru coronavirus, la un preț nesimțit de 350 lei. Iar dacă ai totuși trimitere de la medic, atunci e gratis, că decontează statul… adică dl. Moldovan. Întrebare – statul decontează 350 lei de persoană testată??? Nu de alta, dar Ministerul Sănătății a informat că a plătit cam 20 de euro pentru un test…circa 90 de lei. Cam mare diferența până la 350 lei, nu vi se pare?
Din păcate, în plină criză trebuie să fim atenți cine ce afaceri face, cine calcă pe bătături pe altul…
Mai țineți minte acum câteva zile când dr. Adrian Streinu Cercel a fost redus la tăcere, amenințat cu proces pentru nu știu ce scurgere de informații. Este vorba de același Streinu Cercel care și-a permis să atragă atenția că testele rapide promovate de clinicile private gen Sanador sunt false…
„Aceste teste rapide sunt fake. Dacă e pozitiv e pozitiv, dar dacă e în perioadă de incubare și rezultatul e fals, el poate fi un pozitiv fals și atunci poți să fii contaminat și să te plimbi liniștit pe stradă”, a avertizat Streinu-Cercel.
Adică, dai 350 lei pentru un test care nu zice mai nimic, bani de la fraieri, luați de Sanador…
Acum înțelegeți de ce Streinu-Cercel a fost plesnit peste bot?
Cu așa conducători, vai de capul nostru!