Queen Marie of Romania, filmul care poate deștepta din nou națiunea precum discursul Regelui Mihai la împlinirea a 90 de ani
Anunțat ca un film de excepție, filmările la Queen Marie of Romania au început fix acum un an, la 1 octombrie 2018, pe pajiștea Castelului Peleș din Sinaia.
Rolul principal este jucat de Roxana Lupu, actrița care o interpretează pe mult iubita noastră Regină Maria.Cum nimic nu este întâmplător, actrița și Regina au legături puternice cu Anglia.Dacă Maria de Edinburgh, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, a venit din Anglia pentru a fi soția Principelui moștenitor Ferdinand și Principesă moștenitoare a României, iată că Roxana Lupu a plecat din România pentru a deveni celebră la Londra.La fel ca și Regina Maria, Roxana Lupu s-a confruntat cu dilemele oricărui om care își părăsește propria țară pentru a-și urma visul.
Ea nu este la primul rol regal, interpretând-o și pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii într-un documentar al BBC.
Filmul este regizat de ”italianul” Alexis Sweet Cahill, producător este Gabi Antal, la Abis Studio, deținut de Radu Apostolescu, cunoscut ca fondator al unui site celebru de comerț electronic din România, iar scenariul este scris de Brigitte Drodtloff, co-scenarist este Maria-Denise Theodoru, jurnalist decorat de Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate pentru numeroasele proiecte culturale și artistice inițiate și coordonate.
Filmul are toate ingredientele pentru a fi un succes: cel mai mare buget pentru o peliculă românească de după 1989, coloană sonoră impecabilă, efecte asemenea, actori străini acolo unde a cerut scenariul.
Trailerul filmului ridică pulsul și inevitabil ești cuprins de un fior că istoria unei țări este mai mereu opera unor personalități cu minți luminate, suflete generoase și caractere foarte hotărâte. În secvențele prezentate se poate vedea foarte ușor disperarea prim-ministrului Ionel Brătianu care nu reușea să-i convingă pe mai-marii lumii, la Conferința de Pace de la Paris, că România merită să fie tratată ca învingătoare în primul război mondial după suferința și dezastrul trăite, dar și sacrificiul demn de pilde biblice.Tigrul Clemenceau, prim-ministul Franței, și Lloyd George, prim-ministrul Marii Britanii, ignoră pur și simplu dorințele României, iar președintele american Woodrow Wilson nici nu are habar pe unde este România pe hartă.
Contele Saint-Aulaire, ambasadorul Franței în România, rămâne un prieten al prim-ministrului Ionel Brătianu și al țării, sugerându-i acestuia să adopte calea diplomatică la negocieri.
Regele Ferdinand este calm, dar abătut, situația pare fără ieșire după dezastrul în care se scufundase țara în timpul primei conflagrații mondiale. Dar peste toți și toate Dumnezeu I-a dat o soție magnifică: Regina Maria.Ea este trimisă și aruncată în arenă, la Paris, la conferința de pace ce începuse în anul 1919 pentru a face ca drumul României să nu fie întrerupt de interesele cinice și înguste ale ”animalelor politice” ale vremii.
Suspansul este cel care se transmite instantaneu privitorului prin aceste scurte secvențe ale filmului și pentru o clipă uiți că, la 15 octombrie 1922, Maria și Ferdinand au fost încoronați Suverani ai României Mari.
Filmul va avea premiera în data de 8 noiembrie 2019, având șansa să fie un nou impuls necesar, la fel ca discursul Regelui Mihai I din Parlamentul României din data de 25 octombrie 2011, pentru ca națiunea să se deștepte un pic pentru a reda rolul cuvenit monarhiei în România și pentru a realiza unirea tuturor românilor și provinciilor care sunt încă pribege.
Dumnezeu este cel mai nevăzut, dar paradoxal și cel mai prezent scenarist de destine ale națiunilor dacă acestea
își mențin credința în El așa cum a facut-o Regina Maria a României.
Discussion about this post