Conform cercetătorilor, rezultatele studiului sugerează că niveluri abordabile de activitate fizică pot oferi protecție celor aflați în risc de declin cognitiv, iar acest efect poate fi mărit în continuare prin reducerea riscului vascular. Printre factorii riscului vascular se numără tensiunea arterială ridicată, obezitatea, fumatul sau diabetul.
Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au studiat 182 de persoane care erau perfect sănătoase în momentul începerii studiului. Participanților li s-a măsurat cogniția anual, și volumul creierului aproximativ la fiecare trei ani, totul pe o perioadă de șapte ani. Cercetătorii le-au spus participanților la studiu să poarte un pedometru timp de șapte zile, în timp ce erau treji, pentru a documenta exact numărul de pași făcuți în fiecare zi.
Studiul a observat beneficii asupra creierului chiar și la niveluri reduse de activitate fizică, dar acestea au fost mai pronunțate în cazul persoanelor care au parcurs cel puțin 9.000 de pași zilnic.
Cu toate acestea, rezultatele studiului au și o oarecare limitare, deoarece a fost măsurată activitatea fizică doar la începutul studiului, și numai pentru o săptămână. Mai mult, pedometrele nu au măsurat intensitatea tipului de activitate fizică în care s-au angajat participanții. Conform autorilor studiului, aceste neajunsuri vor fi remediate în cadrul unor studii viitoare.
Din păcate, în prezent nu există un leac pentru Alzheimer’s sau orice altă formă de demență. Printre semnele cele mai proeminente ale acestei cumplite boli se numără dezorientarea, probleme în vorbire, schimbări majore în personalitate.
Discussion about this post