Inteligența, seriozitatea, hărnicia și nici măcar bunul simț nu sunt adeseori suficiente pentru a fi o persoană populară, genul acela de om pe care toți îl apreciază și vor să-i fie prin preajmă.
Există o mulțime de trucuri simple prin care să devii mai popular printre colegii de facultate ori de muncă.
Privește în ochii celuilalt. Încă de la primul contact. Privitul în ochi denotă sinceritate și o persoană pe care te poți baza.
Zâmbește. Este important ca limbajul trupului și mimica să inspire încredere, iar un zâmbet luminos denotă cordialitate și creează imaginea unei personalități plăcute.
Arată-te entuziasmat. Dacă urmează să iei parte la o activitate de grup, e preferabil să te arăți entuziasmat și plin de energie. Entuziasmul e contagios, iar cei din preajma ta se vor simți automat mai bine luând parte la activitatea respectivă.
Lasă telefonul din mână. Un gest pe cât de simplu, pe cât de greu de pus în practică. Trebuie să o faci dacă vrei să apari drept o persoană care-și respectă interlocutorii, fie în pauza de cafea ori în timpul unei ședințe. Nimic nu-i enervează mai rău pe cei din jur mai mult decât să se vadă ignorați în favoarea unui ecran.
O strângere de mână fermă. Atunci când faci cunoștință cu cineva este bine să-i strângi mâna ferm, nici prea puternic, dar nici prea moale. Prima impresie contează!
Adresează-te pe nume celor cu care vii în contact. Este un truc pentru a-l face pe celălalt să te simtă mai apropiat și oarecum prieten. Dacă aveți probleme cu reținutul numelor, notați-vă în telefon sau un carnețel detalii de bază despre persoana pe care tocmai ați cunoscut-o!
Ascultă mai mult decât vorbești. Omul are două urechi și o singură gură, iar raportul aceasta ar trebui păstrat într-o conversație – ascultă de două ori mai mult decât vorbești. Inutil de precizat – ascultă cu atenție, nu doar de formă!
Învață să accepți un compliment. Unii se tem să nu pară prea plini de ei dacă acceptă senini un compliment. Alții se fâstâcesc, căutând să întoarcă un compliment, chiar dacă nu e cazul. Astfel de purtări trădează o inabilitate de relaționare pe plan social și îți afectează imaginea mai mult decât să accepți cu grație complimentul respectiv.
Un pic de lingușeală nu strică. Oricui îi place să se simtă apreciat, de aceea nu strică să lauzi pe cineva pentru cunoștințele sau talentele sale. Nu exagera și încearcă să fii cât mai sincer.
Fără secrete. Atunci când încerci să câștigi prietenia cuiva, o idee bună este să duci discuția în plan personal, vorbind despre viața ta, dezvăluind mici secrete pentru a arăta că ești o persoană care n-are nimic de ascuns.
Țineți-te de cuvânt! Nimic nu vă strică imaginea mai rău decât neseriozitatea. Nu promiteți ce nu puteți realiza, iar ceea ce vă asumați duceți la îndeplinire fără prea multă vorbă și fără a vă da în spectacol.
Politețea elementară. Atunci când închei o conversație, e important să nu te rezumi la un simplu „La revedere”. Adaugă ceva prietenos ”Să aveți o zi bună”, „Mă bucur că v-am cunoscut”, „Mi-a făcut plăcere să stăm de vorbă”. Nu te costă nimic să faci impresie bună!
Discussion about this post