Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a depus un nou proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, acțiune ce constituie primul pas în planul de dezmembrare a României. Nu este prima oară când UDMR încearcă acest lucru, însă în acest moment visul maghiarilor de a obține autonomia Ținutului Secuiesc are șanse de a se îndeplini cu sprijinul PNL și USR în Parlament, plus binecuvântarea președintelui Iohannis.
Dacă partidele din arcul guvernamental își realizează obiectivul de a obține un scor mai bun la proiectatele alegeri anticipate sunt și mai multe șanse ca proiectul UDMR să fie, în fine, adoptat.
Existența unui plan bine structurat vizând dezmembrarea României a fost dezvăluită de președintele Partidului Neamul Românesc, Ninel Peia, în mesajul sau de Anul Nou.
Obținerea autonomiei locale creează premizele pentru ca, în 2022, grupul de la Cluj cu nucleul la Universitatea Babeș Bolyai să prezinte declarația de independență a Transilvaniei. Cu un Parlament obedient și toate serviciile de forță la cheremul președintelui Iohannis, nimic nu-i va putea opri pe unguri să obțină independența Transilvaniei. Planul prevede organizarea de alegeri în noul ținut independent până în 2025, când Klaus Iohannis își încheie mandatul de președinte al României și poate candida lejer la președinția… Transilvaniei.
Capitala Transilvaniei va fi stabilita la Turda, zonă către care, în ultimii patru ani au fost direcționate fonduri europene de 2 miliarde de euro pentru infrastructură, apă, canalizare, fonduri care erau prevăzute inițial pentru zona Moldovei (Vaslui, Botoșani).
Un rol determinant în ce privește acordarea unor impresionante fonduri UE pentru zona Turda l-a avut miliardarul american George Soros, a cărui influență la Bruxelles este binecunoscuta.
Pe lângă reprezentanții Fundației pentru o Societate Deschisă acreditați la Bruxelles cu scopul de a face lobby pentru proiectele părintelui ideologiei globaliste, George Soros face personal vizite periodice la sediul UE. El s-a întâlnit, de pildă, cu Corina Crețu, pe vremea când aceasta avea funcția de comisar pentru Politică Regională, structură cheie în direcționarea fondurilor UE pentru proiecte regionale.
Așa se explică cum zona Turda a obținut fonduri record în ultimii ani. Nu mai departe de anul trecut, Turda a câștigat proiectul pentru Planul de Mobilitate Urbană, în fața unor mari orașe europene cum ar fi Manchester sau Milano.
Insistența cu care Bruxellesul direcționează fonduri către Turda capătă sens în contextul planului mai amplu de a face din acest oraș capitala Transilvaniei Independente.
Proiectul UDMR vizând autonomia Ținutului Secuiesc și-a început parcursul firesc în Camera Deputaților, următoarea etapă fiind prevăzută pentru 2 februarie, când se va solicita aviz din partea Consiliului legislativ, dar și un punct de vedere al guvernului condus de Ludovic Orban.
Discussion about this post