Am stat ca prostul vreme de vreo cinci minute în fața raftului de la Mega Image încercând să înțeleg ce este misteriosul produs pe care nu l-am mai văzut în viața mea?
‘Soluție concentrată pentru spălarea fructelor și legumelor’, scria pe eticheta, pe care am citit-o de mai multe ori, să mă asigur că am înțeles. Da’ apa de la robinet ce-are, m-am indignat în gând. Toată viața așa am spălat fructele și mă credeam bună gospodină…
Ei bine, m-am înșelat. O scurtă căutare pe net arată că acum e la modă să folosești diverse soluții speciale pentru a curăța fructele și legumele. Pentru că, știm cu toții, toate sunt acoperite de pesticide, insecticide și conservanți. Cum ar veni, fructele sunt pline de chimicale și pentru a le curăța trebuie să mai dai cu alte chimicale pe ele… ? Logic, nu!?
Gata, s-a găsit soluția pentru o viață sănătoasă – iei fructele pline de otrăvuri, le pui la înmuiat în niscaiva chimicale, iar apoi te întrebi de ce are ală micu’ imunitatea la pământ din moment ce tu îl hrănești sănătos?!
Prima reacție este să chemi șeful de magazin și să-l întrebi dacă nu-i e rușine să vândă așa ceva, dar, în fond, e doar un biet angajat și nu e vina lui, e vina noastră, a tuturor, că acceptăm să fim hrăniți cu toate porcăriile. Gândiți-vă la toată propaganda globalistă despre datoria noastră de a deveni vegetarieni pentru a salva planeta. E plină lumea de hipsteri care promovează rețete care mai de care mai exotice, cu fructe și legume aduse de la mii de kilometri distanță, normal bine îmbibate cu chimicale ca să reziste.
Nu-mi imaginez că se vor găsi multe bunicuțe să scoată din buzunar 29,90 lei pentru o sticlă de concentrat, dar cu siguranță mulți hipsteri eco o vor face.
Tot cercetând acest subiect am găsit pe un site la modă printre progresiști rețeta cum să speli fructele cu detergent de vase. E o prostie, ni se spune, să te temi de puțin detergent, doar producătorul are grijă să fie cât mai puțin nociv, nu e nicio problemă să lași merele la înmuiat în apă cu detergent…
Pentru mulți dintre noi astfel de „sfaturi” sunt de noaptea minții, dar vorbim, din nefericire, de o generație crescută cu mâncare de la supermarket, care nu regretă gustul roșiilor de odinioară pentru că nu le-au apucat și nici n-au nostalgia cireșelor mâncate direct din copac, fără să le mai speli cu nimic, nici măcar cu apă…
În loc să se revolte de faptul că toată mâncarea e plină de chimicale periculoase, oamenii înghit baliverne cu soluția minune de spălat fructe. În loc să posteze rețete cu salata de șapte ierburi aduse de la mama naibii, ar fi mult mai util ca oamenii să se indigneze că alimentația lor este controlată de multinaționale, iar producătorii locali sunt forțați să se supună condițiilor puse de acestea.
Una din primele măsuri luate de guvernul Orban a fost să stopeze programul Alimentara, inițiat de guvernul precedent. Era vorba de o rețea de magazine care să vândă produse locale, care n-au nevoie de tone de chimicale pe ele că drumul până la raft e scurt. Toți activiștii s-au revoltat că nu ne trebuie nouă magazine de tip comunist, ca Alimentara lu’ Ceaușescu…
Mult mai bine să cumperi mango și kaki de la Mega, le lași la înmuiat în detergent și-ți faci datoria de consumator ascultător.
Peste 10-20 de ani, când te lasă organismul, nu-i nimic, mergi la doctor și-și faci datoria de pacient ascultător, o întreagă industrie farmaceutică se bazează pe tine și pe bolile tale.
Când ai cotizat suficient la doctor, gata, fuga la cimitir, doar n-o să ai tupeul să mai vrei și pensie…
Discussion about this post