Actualul președinte Klaus Iohannis și foștii candidați la alegerile prezidențiale – respectiv Dan Barna, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu și Mircea Diaconu – fac obiectul unei plângeri penale pentru fals în înscrisuri și uz de fals, privind listele de susținători depuse odată cu propunerile de candidatură la alegerile de anul trecut.
Denunțul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de către președintele Partidului Neamul Românesc, Ninel Peia, și el fost candidat la alegerile prezidențiale.
Acțiunea penală are la bază constatarea făcută chiar de Biroul Electoral Central cum că „un număr semnificativ de semnături existente în listele de susținători, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă”, se arată în plângerea formulată de către Ninel Peia, care, înainte de a fi politician, este și jurist ca formație.
În ciuda problemelor grave evidențiate de analizarea listelor de semnături, Biroul Electoral a dispus validarea candidaturilor celor mai sus menționați, în ideea că ar fi avut cel puțin 200.000 de semnături valide, minimul prevăzut de lege, pentru susținerea candidaturilor.
Aceasta nu schimbă însă cu nimic faptele, spune Ninel Peia în denunțul său, întrucât infracțiunile de fals și uz de fals rămân și trebuie cercetate potrivit legii.
Demersul juridic al președintelui Partidului Neamul Românesc readuce în atenția o problemă care, în vâltoarea campaniei electorale, a trecut neobservată. Deși s-au constatat nereguli grave în listele de susținători, organele în drept nu s-au sesizat în ceea ce-i privește pe oameni precum Iohannis sau Barna. În schimb, s-au demarat proceduri punitive contra unor candidați neagreați de sistem, cum este și Ninel Peia, neobosit în eforturile sale de a demasca progresiștii infiltrați în structurile de putere din România, oameni aserviți intereselor globaliștilor lui George Soros.
Acțiunea organelor de cercetare îndreptată doar contra anumitor candidați poate fi interpretată ca o manevră de intimidare a politicienilor opuși curentului globalist, de reducere la tăcere a celor care luptă pentru apărarea intereselor naționale.
Prin formularea acestui denunț penal, Ninel Peia dorește să oblige organele în drept să cerceteze în totalitate falsurile din dosarele de candidați.
„Am fost informat cu privire la faptul că organele de cercetare penală au chemat la audieri peroane care au semnat declarații pe propria răspundere prin care se atestă veridicitatea listelor de semnături pentru candidatura mea și că aceste persoane au strâns semnături și pentru candidații mai sus menționați”, spune Ninel Peia, potrivit căruia, în această situație ,„este necesară verificarea integrală a tuturor listelor de semnături depuse odată cu propunerile de candidatură”.
Verificările „aleatorii” dispuse de BEC la vremea respectivă au scos la iveală numeroase nereguli, ca să nu le numim direct infracțiuni. Există informații că există multe semnături care sunt identice la mai multi candidați. Despre dosarul lui Dan Barna, se vehiculează informația că acesta ar conține peste 300 de mii de semnături false, copiate exact din cele strânse din campania „Fără Penali în Funcții Publice”. Este imperios necesară o confruntare a listelor de la inițiativa respectivă și dosarul „cu cele de susținere a lui Barna”.
În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, sunt surse care susțin existența a peste două milioane de semnături false, copiate după listele electorale din fiecare localitate.
Președintele Partidului Neamul Românesc a solicitat PÎCCJ să dispună conservarea dosarelor de candidatură ale politicienilor menționați. Cercetarea acestor falsuri se anunță o muncă titanică, fiind vorba de milioane de semnături ce trebuie verificate. Acest lucru este însă neapărat necesar având în vedere că este vorba de persoane publice importante.
„Date fiind gravitatea faptelor, interesul public cu privire la persoanele împotriva cărora se face acest denunț, impactul social și ecoul negativ al unor asemenea fapte la nivelul întregii societăți românești preocupate de viața politică și mecanismele folosite de către fiecare membru marcant al vieții politice în scopul alegerii într-o funcție publică, rog soluționarea cu celeritate a prezentului denunț”, scrie în finalul denunțului său președintele Partidului Neamul Românesc, Ninel Peia.
Discussion about this post