Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a intrat în panică după ce trei membri au fost citați să se prezinte la audieri în fața Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, secție condusă de procurorul Adina Florea
Luni a fost rândul procurorului Nicolae Solomon, fost vicepreședinte CSM, chemat ca martor într-un dosar din 2018 având ca obiect infracțiunile de constituirea grup infracțional organizat și abuz în serviciu. La ieșirea de la audieri, Solomon a declarat că habar n-avea de această plângere la adresa sa, după cum nu știe să fie vizat de cinci dosare, conform informațiilor apărute în presă.
În zilele următoare, vor fi audiați la SIIJ procurorul Florin Deac, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat in 2018, având ca obiect infracțiunile de neglijentă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, precum și procurorul Cristian Ban, într-un dosar despre care nu se cunosc amănunte.
După ce ani de zile au asistat nepăsători la abuzurile DNA și tele-justiția făcută cu defilări de oameni încătușați la ore de maximă audiență și cu dosare făcute pe genunchi, membrii CSM s-au declarat astăzi scandalizați că informațiile privind citarea lor la SIIJ au apărut în presă. Aceasta deși nu s-au dat publicității niciun fel de amănunte care să conducă la ideea că ar fi vinovați. A fost vorba de o simplă știre, procurorul X este chemat la SIIJ, nu că a luat bani într-o cutie, nu că există înregistrări care „dovedesc vinovăția” așa cum s-a întâmplat doctorul Mircea Beuran.
În apărarea procurorilor din CSM a sărit și premierul Orban care a declarat că acesta este un motiv în plus pentru desființarea secției speciale, lucru pe care îl dorește de la preluarea mandatului.
„Dacă actualul Parlament nu va adopta reglemntarea, cu siguranță după alegerile anticipate va exista o reglementare pentru desființarea SIIJ. Este obiectivul nostru ca în viitorul apropiat să scăpăm de MCV”, a spus Ludovic Orban.
Dincolo de pretextul cu scurgerea de informații către presă, informații ce puteau fi date pe surse chiar de cei vizați, pentru opinia publică din România este mai important de știut care este situația celor trei procurori chemați la audieri. Dosarele în care sunt audiați conțin capete de acuzare extrem de grave – grup infracțional, ucidere din culpă, abuz în serviciu. Cetățenii au dreptul să știe cine veghează la corectitudinea actului de justiție din România, iar dacă procurorii respectivi figurează în astfel de dosare, fie și doar ca martori, este în primul rând în interesul lor să-și lămurească situația și să înlăture suspiciunile ce planează asupra lor.
Senator de Prahova Ninel Peia, Chestor al Senatului: „Centenarul Patriahiei Române, ceas de mare sărbătoare națională”
Senator de Prahova Ninel Peia, Chestor al Senatului a publicat o declarație intitulată „Centenarul Patriahiei Române, ceas de mare sărbătoare...
Continue ReadingDetails
Discussion about this post