Conform publicațiilor britanice, Guvernul englez susține că în prezent există destule kit-uri de testare și că dispun de o capacitate suficientă pentru a testa în jur 11,000 de persoane pe zi.
Săptămâna trecută, Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a anunțat că s-a dat comandă de 3,5 milioane de teste pentru detectarea patogenului în populație.
Însă într-o întorsătură nefericită, raportează ziarul britanic The Daily Telegraph, s-ar fi descoperit că anumite componente din aceste kit-uri de testare, comandate de la firma Eurofins (bazată în Luxemburg) ar fi deja contaminate cu COVID-19.
Conform raportului, cei de la Eurofins i-ar fi contactat pe englezi și i-ar fi anunțat de această problemă. În același timp, tot conform acestui raport, Eurofins ar fi declarat că testele contaminate nu constituie neapărat o problemă și că trebuie curățate. Pare a fi mai mult vorba de o problemă de amânare a sosirii testelor, și nu că nu ar fi bune testele în sine.
„Foarte rar, suntem forțați să amânăm comenzi, dacă simțim că ele nu ating standardele noastre de curățenie sau de fabricație,” a declarat un purtător de cuvânt Eurofins pentru Telegraph.
„Suntem conștienți că astfel de contaminări au fost semnalate de producători de teste de peste tot din lume, iar ele pot fi foarte ușor reparate printr-o curățare temeinică și prin păstrarea testelor separat unele de altele.”
În ciuda acestor declarații, nu putem să nu ne îndoim de acuratețea acestor kit-uri de testare Câtă încredere își poate pune populația în ele dacă acestea erau deja contaminate de virus înainte ca măcar să intre în contact cu ei?
Dacă în urma testărilor dorite de Guvernul britanic, se descoperă că un procent mare din populația Regatului Unit are COVID-19, sunt rezultate adevărate sau influențate de această contaminare?
Să nu mai vorbim de riscul imens cu care se confruntă populația, în cazul unui kit de testare infectat.
Putem doar să sperăm că într-adevăr, e o problemă ușor de rezolvat, cum susțin cei de la Eurofins.
Discussion about this post