Dacă tot nu se descurcă cu tratarea viilor, autoritățile fac pregătiri să rezolve problema morților. Cel puțin așa reiese dintr-o circulară trimisă de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis către autoritățile locale din subordine, cărora li se cere să prezinte situația firmelor de pompe funebre și a camerelor frigorifice în care pot fi depozitați morții de coronavirus, scrie „Lumea Justiției”.
Circulara seacă este semnată de prefectul județului Liliana Oneț și a fost trimisă în teritoriu pe 26 martie.
“Atasat va transmitem Planul alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din judetul Timis inaintat de Directia de Sanatate Publica Timis si va adresam rugamintea de a dispune:
-identificarea firmelor de pompe funebre existente la nivelul unitatii dumneavoastra administrativ-teritoriale, in vederea coordonarii in caz de decese multiple;
-identificarea tuturor halelor frigorifice existente la nivelul unitatii dumneavoastra administrativ-teritoriale”.
Astfel de mesaje au mai apărut și în alte țări. În SUA, de exemplu, se vorbește de faptul că au fost comandați 100.000 de saci speciali pentru transportul cadavrelor. Pe de altă parte, în alte țări se anunță și măsuri mai „pozitive”, cum ar fi date despre livrarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, firmele s-au reprofilat din mers pe producția de ventilatoare pentru pacienții în stare gravă.
La noi, premierul Ludovic Orban ne-a anunțat cu regret că e criză de echipamente de protecție.
Potrivit relatărilor de presă care descriu situația de la Suceava, nici cu medicamentele nu stăm foarte bine. Sunt oameni care povestesc din spitale că primesc doar paracetamol, care tratează simptomele de COVID-19, cum ar fi febra, dar nu acționează propriu-zis contra coronavirusului. Pe principiul, scapă cine poate!
Discussion about this post