Statele europene unde s-au introdus măsuri restrictive și s-au impus pedepse se confruntă cu un val de abuzuri comise de polițiștii care aplică legea după bunul plac. Britanicii s-au săturat de abuzurile semnalate în fiecare zi de la instituirea carantinei și au lansat o campanie pe rețelele sociale, sub deviza #PoliceStateUK, Marea Britanie, stat polițienesc. Secretarul pentru Afaceri Interne, Priti Patel, pare complet depășită de situație și a făcut apel la polițiști să nu acționeze dictatorial.
De la începutul carantinei, polițiștii din Marea Britanie au comis tâmpenii pe bandă rulantă. Au fost cazuri în care poliția locală a trimis drone să vâneze oamenii care își plimbau câinii pe câmp, într-un loc izolat unde nu puneau pe nimeni în pericol. Alții, la fel de inteligenți, s-au gândit ei cum să împiedice lumea să se oprească pentru a face poze pe marginea unui lac superb, cu o apă minunat de albastră. Ce s-au gândit ei? Să deversăm tone de vopsea neagră să arate lacul urât! Sigur, în timpuri normale, ar fi caz penal să poluezi apa unui lac, dar acum polițiștii cred că sunt liberi să facă tot ce le trece prin cap.
Aceeași polițiști britanici au încercat și o cruciadă contra Iepurașului de Paște, cerând ca magazinele să nu mai vândă aceste produse, pe motiv că nu sunt esențiale! Noroc că producătorii au și ei un cuvânt greu de spus, așa că nu le-a mers.
Supărați din cale afară, purtătorii de șapcă s-au gândit ei că de ce tot umblă lumea și cumpără din magazine produse gen vopsea, unelte de grădinărit, aparate electrice. Să iasă omul să ia o pâine și fuga acasă, ce atâtea prostii!? Care-i urgența? O replică pe care o auzim tot mai des și pe străzile din România, de altfel!
Bun, și au pornit vineri dimineață polițiștii britanici să facă ordine! Cum credeți? Au trimis agenți să stea la pândă prin magazine să vadă ce pune lumea în coș! După care, au anunțat și pe Facebook ce idee deșteaptă au avut!
Britanicii au luat foc când au mai auzit-o și pe asta. Pe Twitter a ajuns în top #PoliceStateUK, iar oamenii nu mai contenesc să raporteze abuzurile. Oamenii se uită cu îngrijorare la acest tip de abuzuri și spun că dacă nu iei atitudine acum, când vorbim de lucruri aparent mărunte, când se va trece la forme mai grave de abuz nu o să mai ai nicio șansă. Foarte mulți fac referire la George Orwell, autorul volumului de excepție „1984” și creatorul noțiunii de Big Brother, care era și el britanic. Cea mai mare îngrijorare este aceea că trăim un moment de răscruce și nu știm ceea ce ne va aduce ziua de mâine, însă ceea ce știm este că nu dorim instaurarea unei dictaturi, sub niciun pretext, afirmă activiștii pentru drepturile omului. Nu puțini au fost cei care s-au plâns că polițiștii nu erau deloc la fel de plin de zel anul trecut când Londra era zguduită de un val de atacuri și crime. La fel, când era vorba să ancheteze furturi și jafuri, forțele de ordine se plângeau că nu sunt oameni. Acum sunt destui oameni cât să se bage și în curțile oamenilor să-i certe de ce au scos copiii la joacă.
https://www.youtube.com/watch?v=IaugnSjKdmo
Asaltată de plângerile venită din partea cetățenilor, ministrul de interne, Priti Patel a înțepenit când a fost întrebată într-un interviu ce crede despre modul în care se comportă poliția în aceste zile. Aceasta le-a cerut forțelor de ordine să nu acționeze de o manieră dictatorială și a dat asigurări că polițiștii nu vor primi puteri sporite!
Comparativ, în Germania, țară care a trăit experiența dictaturii hitleriste, poliția nu este abilitată să controleze cum se respectă măsurile de izolare socială, iar oamenii au voie și în parcuri și, n-o să vă vină să credeți, chiar și pe plajă!
„Orice societate care cedează un pic de libertate pentru un pic de securitate, nu merită niciuna dintre cele două și le va pierde pe ambele” (Benjamin Franklin)
Discussion about this post