Măsurile de restricție luate de autoritățile din majoritatea țărilor pentru a limita răspândirea coronavirusului ar fi ucis mai multe persoane decât ar fi salvat, afirmă un laureat ale premiului Nobel, citat de „Daily Mail.”
Profesorul Michael Levitt de la Universitatea din Stanford, unul dintre primii experți care a prezis corect amplitudinea pandemiei, este de părere că decizia de a ține oamenii în casă ar fi fost motivată de „panică”, nu de știință. Așa-zisele studii avansate de diverși responsabili au fost grav exagerate, voit sau nu.
Profesorul Levitt a explicat că modelul creat de guvernul britanic, conceput de prof. Neil Ferguson, a supraestimat numărul morților „de 10 sau 12 ori”.
„Consider că restricțiile nu au salvat vreo viață. Cred că mai degrabă au costat vieți. Poate că au fost salvate unele vieți pierdute în accidentele rutiere, lucruri din acestea, însă problemele sociale – abuzul domestic, divorțurile, alcoolismul, acestea au fost extreme„, a spus Levitt.
Michael Levitt consideră și că guvernul Marii Britanii ar trebui să încurajeze cetățenii să poarte măști și să caute modalități de a continua să lucreze, cu ajutorul distanțării sociale.
Modelul creat de prof. Ferguson a estimat că 500.000 de britanici ar fi murit fără distanțarea socială și restricțiile impuse. „Pentru motive neclare pentru mine, cred că liderii lumii s-au panicat și au panicat și lumea. A existat o mare lipsă de comunicare”, a explicat Levitt.
Motivele „neclare” pentru profesorul Levitt sunt destul de clare pentru cei care văd în modul halucinant în care a fost exagerat pericolul coronavirusului o tentativă de a schimba lumea din temelii. Chiar dacă tentativa nu va reuși de data asta, ca repetiție a fost foarte bună. Forțele din umbră care vor să schimbe lumea au reușit să bage miliarde de oameni în arest domiciliar cu un simplu virus gripal…
Discussion about this post