Asociația mai cere, în funcție de evoluția situației epidemiologice, să se revină la normalitate pentru călătoriile în statele europene care și-au deschis granițele pentru turism
La nivelul miniștrilor de interne din tarile Schengen, s-a discutat în 08 iunie 2020 posibilitatea redeschiderii granițelor în interiorul Uniunii Europene, fără restricții. „A venit timpul ca, începând cu 15 iunie 2020 sa trecem, și în România, la următorul nivel de relaxare și eliminare a stării de alerta, care sa ne permită revenirea la normalitate.
Orice prelungire a măsurii de auto-izolare după întoarcerea din vacantele programate în țările din Balcani nu ar avea nicio justificare după data de 15 iunie 2020, având în vedere că astăzi, 08 iunie 2020, s-a înregistrat cel mai mic număr de infectați, iar măsurile unitare care se aplică de către toți operatorii din turism pentru prevenție medicală – atât în țară, cât și în țările vecine, sunt responsabile și eficace.
Începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată, existând un volum extrem de mare de rezervări de servicii turistice cu chartere și autocare, servicii care dacă se anulează, ar duce la imposibilitatea reprogramării acestora în etapa următoare, precum și la o stare de tensiune, neîncredere și nemulțumire a turiștilor afectați”, spune ANAT.
Și Federația Patronatelor din Turismul Românesc trage un semnal de alarmă
Jurnalistul Ion Cristoiu remarcă, în urma unui interviu cu preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, că turismul românesc va ajunge la pământ dacă guvernanţii nu rezolvă două probleme stringente: renunţarea la restricţii și realansarea industriei HoReCa.
Despre turismul autohton discuţia cu Mohammad Murad a scos în evidenţă două mari dificultăţi care, dacă nu se depăşesc, turismul nostru va fi pus la pămînt:
1. Continuarea restricţiilor în numele pericolului pe care l-ar mai reprezenta Pandemia.
2. Absenţa unei intervenţii a statului în favoarea relansării turismului.
În privinţa celei de a doua dificultăţi Mohammad Murad mi-a zis că premierul s-a angajat ca joi, în şedinţa de Guvern, să decidă soluţionarea celor patru cerinţe principale prezentate de domnia sa în numele patronatelor din turism. Cerinţele se găsesc expuse de interlocutor în interviul postat pe cristoiublog.ro.
În privinţa primei dificultăţi, Guvernul a dat deja semnal că nu intenţionează s-o înlăture. Atît membrii Guvernului, cît şi Cioclii apocaliptici precum Raed Arafat anunţă continuarea stării de alertă şi după 15 iunie 2020 în numele unui pericol evident exagerat, şi cu ajutorul presei miluite.
Rămîne de văzut dacă Guvernul va face ceva pentru depăşirea celei de a doua dificultăţi. Dar chiar şi dacă se vor îndeplini în şedinţa de joi cerinţele patronatelor din turism, turismul românesc a pierdut deja bătălia planetară.
Prin continuare stării de alertă şi prin intervenţia tîrzie în favoarea patronatelor din turism.
Discussion about this post