Penibilul în politică nu are limite. Teodor Meleșcanu vrea să ne convingă de asta și să ne mai destindă în plină stare de alertă. Ajuns la aproape 80 de ani, acesta a devenit un personaj caragialesc prin numeroasele piruete politice pe care le-a făcut în decursul timpului. După ce a schimbat partide, în ultimii 30 de ani de la desființarea partidului unic, pe care l-a slujit cu nețărmurită dragoste și devotament, de nici internetul nu le mai poate ține socoteala, la începutul anului mai făcuse un nou salt spectaculos spre gaura neagră a istoriei politice a României.
În toamnă, după ce l-a derutat pe un alt celebru ”dansator sportiv politic”, Călin Popescu Tăriceanu, demisionând din ALDE, a format un nou partid, Forța Națională, cu un număr de membri ce nu au încălcat ordonanțele militare actuale în privința deplasării pietonale în starea de urgență.
În aprilie domnul Meleșcanu se răzgândise în privința recentei formațiuni politice și spunea că va rămâne senator independent şi va lupta pentru popor, în plină pandemie de COVID-19.
Meleșcanu nu mai are simțul ridicolului în politică și s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste
Umaniștii susțin că Teodor Meleșcanu este „o personalitate marcantă, care a exercitat înalte responsabilități în statul român”, printre care președinte al Senatului, ministru al Afacerilor Externe, ministru al Apărării Naționale, director al Serviciului de Informații Externe.
„Senatorul Meleșcanu a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste”, arată umaniștii.
Meleșcanu declară, la rândul său, că dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consideră că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă „promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim”.
„După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme”, declară Teodor Meleșcanu.
Discussion about this post