Marilena Tebea, bucătăreasă de profesie, a stat și ne-a împărtășit câteva secrete din bucătărie, dintre care prima parte se află aici. Vom afla ce provizii trebuie să stea în cămară și ustensilele pe care oricine trebuie să le aibă pentru a găti ușor și totodată lipsit de riscuri, în special deserturi. Veți afla totul în rândurile următoare.
Iată alimentele „de primă necesitate”, după cum este de părere doamna Marilena:
-
făină
-
zahăr tos și pudră, preferabil cu un baton de vanilie pentru aromă
-
praf de copt și bicarbonat de sodiu
-
pachet de cacao
-
scorțișoară
-
gem de fructe (2-3 borcane)
-
rahat de fructe
-
stafide
-
nuci
-
lapte praf
-
griș și orez
-
biscuiți
-
sirop de fructe
-
unt
-
ouă
-
lămâi
Iar acum, oricine trebuie să aibă în bucătărie următoarea serie de ustensile pentru prepararea mai rapidă și mai eficientă a deserturilor și produselor dulci:
-
un cântar sau un pahar gradat
-
un mixer sau robot de bucătărie
-
aparat de „șprițat” creme și altele cu textură cremoasă
-
tel pentru bătutul albușurilor
-
un cuțit foarte lung (folosit la tăierea blaturilor)
-
paletă de tort
-
diferite forme (pt. Fursecuri, budinci sau chiar checuri)
-
planșetă de frământat și întins
-
linguri de lemn, folosite la prăjituri
Toate acestea nu sunt obligatorii pentru a reuși un desert gustos. Talentul și rețeta uneori sunt suficiente. Și evident că fără aceste aptitudini nu se poate reuși nici cu cele mai performante unelte. Această listă este doar ca să vă ușureze munca și să vă ajute în pregătirea mai rapidă a acestor „delicii”.
Reamintim că acesta nu este tot interviul, partea a doua va apărea în câteva zile, parte în care doamna Marilena ne împărtășește câteva secrete personale pentru bucătărie. Îi mulțumim dânsei pentru interviu și sperăm să vă fie și dumneavoastră, cititorilor, de folos.
Discussion about this post