A pierde locul de muncă, indiferent din ce cauze, nu este un lucru pe care să și-l dorească cineva. Dar trebuie să înțelegi că această situație este mai comună decât crezi, că nu ești singurul în această situație și că există soluții. Iată câteva sfaturi și soluții la aceste probleme.
De ce deopșirea pierderii locului de muncă este atât de grea? Te-ai gândit la primele întrebări pe care le adresezi unei persoane nou cunoscute? Una dintre ele este: „Cu ce te ocupi? Unde lucrezi?” Aceasta înseamnă că serviciul / locul de muncăne definește în realțiile cu celelalte persoane. Locul de muncă devine identitatea noastră, este ceea ce reprezentăm noi ca indivizi. De aceea, atunci când ne confruntăm cu schimbări de carieră, simțim că ne-am pierdut valoarea.
În primul rând, acceptă pierderea pentru a putea merge mai departe. E important să înveți să gestionezi acest moment. Află care sunt stările emoționale prin care treci când pierzi locul de muncă.
Există șase etape emoționale prin care treci, atunci când îți pierzi locul de muncă, astfel:
- Șocul și refuzul apar imediat ce primești vestea că nu mai ai un loc de muncă.
- Teama și panica se fac simțite în următoarele zile, în timp ce analizezi situația financiară și îți dai seama că trebuie neapărat să începi căutarea unui nou loc de muncă.
- Mânia vine aproape imediat și poate fi periculoasă dacă îi permiți să se agraveze.
- Această etapă îți propune să începi să cauți unele modalități de a interveni acolo unde ți-ai lăsat promisiunile neîndeplinite.
- Depresia poate fi moderată și vindecată cu o repriză bună de plâns sau poate fi atât de intensă, încât să îți inhibe funcțiile normale și să ai nevoie de ajutorul unui specialist. Dacă nu îți găsești repede un loc de muncă, s-ar putea să apară crize de depresie repetate.
- Resemnarea este etapa în care ai o atitudine optimistă și mergi înainte în căutarea unui nou loc de muncă.
Discussion about this post