„Marele blat de la București! Nu intenționam să scriu aceste rânduri, însă atunci când tupeul și aroganța unora depășesc orice limită nu mai e loc de tăcere. A început oficial campania electorală și odată cu ea, campania de manipulare și victimizare ieftină. Linia de manipulare folosită este una absolut incredibilă. Vezi Doamne, din cauza PMP, candidatul USR și PNL nu mai are nicio șansă. Să folosești acest argument este de-a dreptul penibil, ba chiar revoltător”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.
El precizează că liderii USR au fost cei care s-au opus cu vehemență unei alianțe la București și că scorul politic al PMP în Bucuresti este de minimum 10%.
„Noi am fost dispuși în cel mai onest mod să punem umărul la un proiect comun împotriva actualilor primari PSD. Am spus asta mult înainte să existe un acord asupra numelui candidatului comun. Pentru a învinge primarii PSD din București era nevoie de un front comun și o alianță electorală la capitală și la toate sectoarele. De asemenea, candidați comuni și liste comune la consiliul general și la consiliile de sectoare. Lucruri pe care le-am mai spus și le voi repeta toată campania. USR nu a dorit o asemenea alianță! În plus, mult invocata unitate este, de fapt, o minciună. În spatele lozincilor “salvatoare” se ascunde un mare blat. Povestea cu Dreapta Unită este doar o lozincă. Nu există nicio dreaptă unită, alegătorii de dreapta nu pot fi manipulați doar cu slogane golite de conținut”, adaugă liderul PMP.
El reamintește că nu există candidaturi comune PNL și USR PLUS Consiliul General și la sectoare.
„Deci, despre ce unitate vorbim? Acum, chestiunea legată de candidați. Nicușor Dan a căzut într-o capcană întinsă de liderii USR. După ce timp de un an aceștia au fugit de asumarea candidaturii sale, când s-au văzut presați să o facă l-au și condiționat. Astfel, candidatul Nicușor Dan s-a trezit în situația de a nu mai avea niciun cuvânt de spus, renunțând cu prea multă ușurință la cei mai loiali susținători ai săi din tot spectrul politic. Agenda ascunsă a unora dintre <susținătorii> săi îl va costa și de această dată. Sabotarea lui s-a făcut cu el la masă, dar asta nu mai e problema noastră.
Mai departe: blatul de la sectoare. Cum poți spune că ai candidați comuni cu șanse să-i învingă pe primarii în funcție când niciun lider USR sau PNL nu a intrat în cursă. Unii o vor da exemplu poate pe candidata de la sectorul 1, care nu mai are nicio șansă. Voi reveni cu alt prilej și voi explica de ce USR și PNL nu o susțin. La toate sectoarele au fost împinși în cursă oameni condamnați să piardă. Oameni fără experiență și fără notorietatea politică necesară pentru a se bate cu triburile PSD agresive și trecute prin nenumărate bătălii electorale la care se adaugă accesul la resursele publice prin primarii aflați în funcție”, mai afirmă Tomac.
El mai spune că s-a făcut totul pentru ca primarii de sectoare în funcție „să treacă în liniște peste aceste alegeri”.
„La televizor sunt toți eroi, toți luptă cu ciuma roșie, dar nu văd niciun ministru sau parlamentar din cele două partide să-și asume lupta cu Negoiță sau Băluță. Ar fi fost firesc ca cele două partide, PNL și USR, să-și trimită în aceste sectoare oameni cu șanse, nu candidați resemnați din prima clipă cu discurs de înfrânt. Mă întreb, ca orice alegător, de ce nu candidează, de exemplu, Năsui împotriva lui Băluță? De ce nu și-a asumat niciun lider PNL sau USR bătălia cu Negoiță? De exemplu, colegul meu, Mihai Neamțu, a sesizat Prefectul Municipiului București cerându-i să constate că Negoiță și-a pierdut calitatea de primar candidând din partea altui partid. Deși legea îi oferă toate instrumentele pentru a-l scoate din Primăria Sector 3 spre a nu mai folosi această calitate abuziv, decizia tot întârzie. Aceste cedări miros a blat, un mare blat pentru liniștea unor aleși ai PSD. Prin urmare, mult promisa “salvare” a Bucureștiului mai așteaptă…. În aceste condiții, bucureștenii au șansa să revadă din nou Capitala renăscută sub comanda singurului primar general care a demonstrat că știe, poate și vrea”, conchide liderul Partidului Mișcarea Populară.
Discussion about this post