Corporația americană multinațională Google care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume își dorește modificarea motorului său de căutare pentru a fi „mai vizual, mai atractiv, mai personal şi mai uman”, cu accent pe servirea tinerilor la nivel global, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, citând documente, potrivit agenției Reuters.
Google și-a dezvăluit obiectivele de a îmbunătăți gradul de utilizare și atractivitatea motorului său de căutare pentru toți utilizatorii din întreaga lume.
Wall Street Journal a redactat în cursul zilei de sâmbătă 6 Mai 2023,, că acțiunea a fost luată ca răspuns la popularitatea în continuă creștere a programelor de inteligență artificială (AI) precum ChatGPT de la OpenAI”, care ar putea avea un efect substanțial asupra modului în care sunt gestionate societatea și afacerile.
Gigantul tehnologic va renunța la serviciul cu„cele 10 linkuri albastre”,care la ora actuală este un format tradiţional de prezentare a rezultatelor căutării și intenționează să încorporeze mai multe voci umane ca parte a schimbării.
De asemenea vor exista noi posibilități și capabilități, inclusiv un proiect cu nume de cod „Magi”, care va permite utilizatorilor să comunice cu un program al AI. Deja toate aceste amănunte sunt anticipate să fie dezvăluite la următoarea conferință anuală pentru dezvoltatori I/O a Google.
Potrivit raportului, Inteligența Artificială generativă a câștigat popularitate în acest an, ca urmare a aplicațiilor care au atras atenția oamenilor și au determinat companiile să intre în cursă pentru a lansa produse comparabile despre care speră că ar modifica natura angajării.
Cu toate acestea, o serie de lideri și profesioniști în tehnologie și-au exprimat îngrijorarea cu privire la progresul rapid al Inteligenței Artificiale.
Din cauza faptului că Inteligenţa artificială generativă a devenit unul dintre cuvintele și aspectele la modă din aceste timpuri, cu aplicaţii care captează fantezia publicului şi declanşează o grabă în rândul companiilor de a lansa produse similare, decizia Google de a îmbunătăți gradul de utilizare a motorului său de căutare este o reacție care s-ar putea datora popularității în creștere a aplicațiilor deja existente.
Temeri și probleme noi
Deși Inteligența Artificială generativă a atras atenția publicului larg, a stârnit și mai multe griji, cu teme precum anxietatea și șomajul.
Miliardarul Elon Musk alături de o serie de alți directori generali din domeniul tehnologiei cât și alți antreprenori au semnat o scrisoare deschisă în martie în care susțin că laboratoarele de inteligență artificială sunt angajate într-o „cursă scăpată de control” pentru a crea și implementa sisteme de învățare automată pe care nimeni nu le poate înțelege, prezice sau controla în siguranță. Ei au adăugat că sistemele avansate de inteligență artificială ar trebui create numai dacă beneficiile lor sunt clare și pericolele lor pot fi controlate, așa cum notează raportul celor de la Wall Street Journal.
Geoffrey Hinton,- creatorul și promotorul AI a părăsit gigantul Google la începutul lunii mai pentru a vorbi deschis despre pericole. El a prevăzut un viitor în care mulți oameni nu vor mai putea determina ce este adevărat.
Domnia sa a remarcat de asemenea că există cazuri foarte rare de o entitate mai inteligentă controlată de una mai puțin inteligentă, ceea ce înseamnă că dacă Inteligența Artificială devine semnificativ mai inteligentă decât suntem noi, va fi destul de pricepută la manipulare, deoarece va învăța aceasta de la noi, oamenii.
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto :https://google.com
Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW
Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai redactor al BPNews. Toate drepturile rezervate!
Discussion about this post