Medici fără frontiere, cine nu a auzit vreodată de această organizație? Ajutorul oferit în decursul anilor de către acești oameni deosebiți și implicați a fost atât de important încât, în anul 1999, organizația umanitară a primit Premiul Nobel pentru pace. Cea mai importantă distincție s-a dat de drept celor mai implicați în menținerea păcii și a umanității. Pentru că în cadrul acestei organizații nu sunt doar medici și alte categorii de personal medical ci și multe alte persoane cu alte funcții și care împreună trebuie să facă o muncă foarte importantă și foarte grea.
Medicii fără frontiere sunt în marea majoritate voluntari. Ei știu valoarea vieții și importanța meseriei pe care o practică și de asemenea oferă un exemplu demn de urmat și altora. Să vrei să ajuți și să faci ceea ce spui, reprezintă valori de mare exemplu și trebuie să le cunoaștem cu toții. Atât cât mai avem astfel de oameni, putem să fim siguri că rasa umană încă mai are valoare. De la înființarea sa, în 1971 și până acum, organizația a acordat ajutorul său în peste 70 de țări. Munca acestor oameni s-a concretizat în mii de vieți salvate și o implicare umanitară de cea mai bună calitate.
În fiecare an, organizația Medicilor fără frontiere face recrutare de personal în fiecare țară interesată. Și dintre medicii români s-au ales câțiva care au făcut ani buni în cadrul acestei misiuni umanitare și experiențele lor au fost foarte interesante și cu rezultate extraordinare. Este o adevărată comoară formată din oameni această organizație. Fără existența ei, lumea nu ar mai fi niciodată capabilă să mai creadă în speranță. Iar atunci când ziua de mâine pare un lucru fără certitudine și speranță nu mai este, nici viitorul nu se mai poate face. Însă Medicii fără frontiere au arătat că respectul pentru viață și dăruirea există și de aceea lumea este un loc mai frumos, datorită lor.
Discussion about this post