Mark Rutte, declarație halucinantă! Vrea să crească bugetele de apărare, recomandând tăieri din banii de la Pensii și Sănătate!
Mark Rutte deschide o „cutie a Pandorei”
Mark Rutte, o declarație neinspirată
Ajuns în fruntea NATO, olandezul Mark Rutte a comis din punctul meu de vedere o eroare impardonabilă.
Dacă era artist, poet aș mai fi zis. Dar Mark Rutte este profesor de istorie la bază. S-a născut la 14 februarie 1967 și a absolvit Istoria la Universitatea din Leiden.
Iată ce a declarat Mark Rutte, conform Pro TV:
„În medie, ţările europene cheltuiesc cu uşurinţă până la a patra parte din venitul iniţial pentru pensii, Sănătate şi sistemele de asistenţă socială, şi avem nevoie doar de o mică parte din aceşti bani pentru a ne consolida mult mai mult apărarea.
Este o investiţie în securitatea noastră şi în securitatea copiilor şi nepoţilor noştri.Acum suntem în siguranţă. Dar nu vom mai fi peste cinci ani, prin urmare trebuie să începem astăzi, investind mai mult în creşterea producţiei, sporirea capacităţii de recuperare şi în sprijinirea Ucrainei”
Mark Rutte sau „corigența domnului profesor”
Am parafrazat un titlu al unui film celebru românesc din 1966. Sunt istoric și recunosc că declarația lui Mark Rutte m-a dezamăgit. L-am citit și eu pe Churchill. „Leul britanic” a meționat la un moment dat cum îi stăteau pe cap când era Prim Ministru toți generalii și îi cereau să le dea bani pentru Război, tăind de la Cultură.
Ca să scape de ei. Churchill le-a dat o replică: „Păi dacă tai de la Cultură, pentru ce vă mai trimit la Război?”
Mark Rutte este un conservator de centru-dreapta. Pur și simplu, taie de la săraci ca să dea la bogați. Păi cum vine asta? Actualul șef al NATO a spus că recomandă tăieri de la Pensii, Asistență Socială și Sănătate. În toată Europa, aceste domenii sunt considerate vulnerabile. Adică ar avea nevoie de mai mulți bani decât se direcționează către aceste domenii.
Ce nu înțelege Mark Rutte
În primul rând, pensiile nu le plătește Guvernul, indiferent din ce țară. Pensia este ceva ce eu îmi plătesc din banii mei în perioada activă. Eu plătesc acei bani pentru că și alții au cheltuit cu mine să mă țină în școală, să mă ducă la spital când eram elev sau student. Să-mi suporte bursa de performanță sau reducerile pe calea ferată. Eu acum plătesc și banii mei suportă pensiile celor de azi care ieri m-au crescut pe mine.
Cu ce drept recomandă domnul Rutte, profesor de Istorie să se umble la banii de pensii? Cu toate cunoștințele mele de economie, limitate să zicem, tot am citit și eu că noi ca viitori pensionari și pensionarii de azi suntem stake holders. Adică avem un interes. Deci, cum să tăiem noi banii celor care au plătit o viață? Pensiile sunt un drept câștigat. Mulți pensionari, mai ales rezerviștii militari au apărat țările lor. Deci, și-au făcut datoria.
Cum să tai de la Sănătate când toate țările se plâng că sistemul are probleme? Cum să tai de la Asistenșa Socială fie și parțial?
Domnule Rutte, pe la magnații din Sport, Imobiliare ați încercat?
Fotbalul cel puțin dar și alte sporturi învârt miliarde de euro. Chiar și cel mai slab jucător din România din Prima Ligă tot se învârte pe la 30 000 euro lunar salariu. Tot e transferat pe 100 000-200 000 euro de la o echipă la alta. Unii nu dau un gol în jumătate de carieră. Alții lustruiesc banca de rezerve.
Dar oare prin Ucraina nu sunt cluburi de fotbal care vând jucători? De ce nu încercați, domnule Rutte, acolo unde sunt bani mulți? Acolo unde sunt magnați imobiliari și mobiliari? De ce luați de la săraci ca să dați la bogați?
Sincer, aveți consilieri la NATO? Chiar realizați că profesorii Dvs din facultate se cam uită speriați de ce student au trecut clasa la examenele de sesiune?
Cred că soluția propusă de șeful NATO e neinspirată ca să nu zic că e gogomănie. Asta ca să folosesc un eufemism.
În loc de încheiere….
Întreb și eu, așa. Cum se vor simți copiii și nepoții noștri acum știind că atunci când vor fi pensionari va veni unul și le va tăia din ce li se cuvine pentru a susține un război pe care chiar și cei mai optimiști fani ai Ucrainei tot încep să admită că este posibil ca Ucraina să-l piardă?
Cel puțin, domnule Rutte, reflectați la ce spunea Churchill.. Păi dacă nu am grijă de seniorii mei, adică de trecut până la urmă din perspectiva activității depuse, ce rost mai are să mă bat pentru viitorul altora? Că mâine poimâine și eu și Dvs devenim trecut…
Discussion about this post