Sunt blondă. Ador vara pentru că e perioada aia a anului când sunt și mai blondă. De la soare. Am o inconștiență teribilă când vine vorba de soare. Pot sta cu orele și uit adesea de cremă de protecție sau să-mi pun pălărie.
Și uite așa mai trece o vară și eu mă trezesc cu părul frumos, deschis la culoare și semi-distrus. Fragil, fire rupte, vârfuri despicate și păr uscat. Știu, o soluție bună ar fi să nu mai stau chiar atât în soare, să nu mai bag așa des capul în apă, dar parcă nu reușesc. Nici nu-mi permit să merg în fiecare săptămână la salon. Așa că m-am văzut nevoită să-mi îngrijesc părul cum pot.
1. Stau departe de căldură
Da, da, știu. Dar soarele nu se pune, nu mă pot abține și sincer, aș alege mai degrabă să chelesc total decât să nu mă pot bucura de vară.
Dar altfel, mă feresc cât pot de căldură. Nu sunt prietenă nici cu uscătorul de păr, nici cu placa. Îmi mai fac bucle, dar doar la ocazii speciale și și atunci, mă dau cu ser termo-protector înainte.
Ești tentat să dai din umeri și să întrebi care-i marea problemă? E doar un uscător de păr, cât rău poate să facă? Dar face. Îndepărtează stratul exterior de umezeală și deshidratează firul de păr.
2. Cu ce mă spăl pe cap?
În general, nu cred că există o regulă universală și e bine să găsești ce funcționează cel mai bine pentru părul tău. Dar dacă ai părul distrus, deshidratat sau vopsit, mare atenție la ce șampon folosești.
Majoritatea produselor din comerț conțin sulfați care mai mult distrug părul, decolorează și deshidratează. Șamponul fără sulfați protejează părul și nici nu agresează pielea capului, deci e un produs ideal pentru părul distrus de soare.
Atenție însă, dacă folosiți produse de styling în mod regulat (ceară, fixativ etc), șamponul fără sulfați s-ar putea să nu facă față și să nu curețe părul în profunzime.
3. Un coafor la tine acasă
Pentru mine, nu trece săptămână în care să nu-mi aplic o mască de păr. Cum nu prea sunt fan balsam, prefer să-mi prepar singură un tratament hidratant, cu iaurt sau miere. De multe ori, bat un ou și îl amestec fie cu puțin ulei de măsline sau ulei de argan. Merge și un ou simplu, pentru că e bogat în proteină și face minuni pentru părul uscat.
Lăsați 20-30 de minute în păr, să nu se usuce prea tare și apoi îndepărtați cu apă rece (nu de alta, dar să nu vă treziți cu o omletă în cap).
Discussion about this post