La sfârșitul vacanței, unii turiști mai strângători nu pleacă de la hotel cu mâna goală. Cel puțin 10 la sută iau acasă prosoape, telecomenzi, tacâmuri sau chiar ghivece de flori. Deși au pagube de zeci de mii de euro, reprezentanții hotelurilor nu depun plângeri împotriva acestor turiști.
Saltelele de pe şezlonguri dispar mai ales în weekend, când plajele sunt pline, iar administratorii nu îi pot urmări pe toţi vizitatorii. În hoteluri, paguba este şi mai mare. Potrivit unor studii realizate de platformele Tripadvisor.com şi Hotelguru.ro, cel puţin 10% dintre turişti iau la finalul vacanţei măcar un obiect din cameră.Prosoapele sunt cele mai furate, apoi tacâmurile şi telecomenzile. Sebastian Puznava, manager hotel 3 stele declară: „Un trend nou, anul acesta, am văzut că pleacă direct cu pilotele. Vorbind cu ai mei colegi din recepţie, le-am spus să fie mai atenţi la chek-out, să vadă o persoană care are un bagaj mai voluminos. Și, din păcate, l-a nimerit chiar pe turistul care eliberase camera de pe etajul 9 şi a spus că a luat-o ca amintire.”. „Se întâmplă că unii oameni să mai plece cu salteaua, să confunde între a închiria un şezlong şi a cumpăra. Cu umbreluţele mici se mai întâmplă să… Cumva le Iau acolo, jos, şi să facă că uită, că nu e a lui şi pleacă cu ea. Scrumierele sunt de ordinul sutelor. Acum am încercat să luăm coşuri de tablă, să vedem dacă le mai fură şi pe alea”, spune un administrator de plajă. Şi din baruri dispar obiecte. În primul rând sunt scrumierele pentru ţigările electronice, apoi sunt paharele. Aceleaşi studii mai arată că mai puţin de 1% dintre turiştii chestionaţi au recunoscut că au plecat acasă cu obiecte din camerele de hotel.
Și nu uitați noua aplicatie de mare utilitate pe Litoral
Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profeşionişti şi a Salvamarilor din România a lansat o aplicaţie numită SEA STATUS prin care turiştii pot primi informaţii despre culoarea steagul arborat pe plajă, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Un bărbat cu un copil în braţe a lovit un salvamar cu piciorul, după c… Turiştii care se află în această vară pe plajele din Constanţa şi Mamaia pot afla în timp util informaţii despre înălţimea valurilor, viteza vântului, temperatura apei, dar şi cum poate fi salvată o persoană care s-a înecat. Aplicaţia SEA STATUS alertează turiştii în situaţia în care condiţiile meteo pun în pericol viaţa celor aflaţi pe litoral. De asemenea, prin intermediul aplicaţiei, se poate apela la numarul de urgenţă 112 în momentul în care utilizatorul este martorul unui incident care necesită prezenta salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea. În acest sezon, aplicaţia SEA STATUS poate fi accesată de pe plajele din Constanţa şi Mamaia, dar va fi extinsă pe tot litoralul romanesc.
Discussion about this post