Mai puțin ca a unui musulman. În ochii justiției britanice, viețile unor copilași creștini grav bolnavi nu valorează nimic, drept care au fost condamnați la moarte, în timp ce o fetiță la fel de bolnavă, da, trebuie să fie tratată în continuare, pentru că are părinți musulmani!
În sine, este o știre minunată – Tafida Raqeeb, o fetiță de cinci ani aflată în comă după un accident vascular cerebral, a câștigat în instanță dreptul de a mai trăi un pic, după ce „doctorii” ceruseră să fie deconectată de la aparate, că ‘oricum n-are nicio șansă’. Părinții ei s-au bătut cu disperare să li se dea voie să mai încerce să-și salveze fetița și nu poți decât să te bucuri pentru ei. După decizia instanței, ei pot să încerce să plece cu copilul bolnav în Italia, unde niște doctori adevărați, care mai au ceea ce numim suflet, le-au promis că se mai poate face ceva pentru salvarea micuței.
Bucuria acestei știri care aduce o rază de speranță în sufletele unor părinți disperați este însă umbrită de sentimentul de nedreptate uriașă pe care aceeași justiție britanică a făcut-o în cazul altor copii aflați de asemenea într-o situație disperată. Erau băieți și se numeau Charlie Gard și Alfie Evans. Poate ați auzit de ei pe la știri, căci întreaga planetă a încercat să-i scape de condamnarea la moarte pronunțată de „doctorii” englezi. Donald Trump a oferit ajutor, Papa Francisc a vorbit despre ei în Piața Sfântul Petru. Aveau fondurile necesare, avioane medicale erau pregătite să-i preia pe cei doi băieței și să-i ducă în Italia sau SUA să mai încerce alte tratamente. Nu cereau nimic de la statul britanic, doar dreptul de a-și duce copilul în altă țară, unde li s-a spus că mai au o speranță. În cazul lor, justiția britanică nu a arătat nicio milă. Dacă „doctorii” englezi au spus că nu mai au șanse, justiția a decis atunci să fie deconectați de la aparate. Charlie Gard a murit în 2017, iar Alfie Evans s-a stins și el primăvara trecută, după ce ambilor li s-a luat oxigenul de la gură.
Atunci când a apărut cazul micuței Tafida, mulți au crezut că va avea aceeași soartă, situația medicală fiind identică. La fel, doctorii au cerut să o deconecteze de la aparate. Ceea ce a salvat-o, măcar pentru moment, pe această fetiță este faptul că părinții au aruncat în luptă o armă foarte puternică. Comunitatea musulmană s-a mobilizat în sprijinul lor, au pledat că deconectarea de la aparate a copilei este o crimă în religia lor, cum este, de altfel, în orice religie. Orice părinte ar fi procedat la fel, într-o situație atât de disperată oricine ar fi venit cu orice argument pentru a-și salva copilul. Acest articol nu este despre credința acestor părinți musulmani, care au fost la un pas de a cădea victime unui sistem nemilos, în care viața unui copil este la cheremul medicilor. Într-o lume normală, părinții nu ar trebui să se bată prin tribunale pentru dreptul la viață al copiilor lor, dar așa e sistemul în Marea Britanie.
Acest articol este despre sistemul care operează cu dublă măsură, iar un musulman are mai mult drept la viață decât un creștin. În Europa secolului 21.
Discussion about this post