În România noastră normală de astăzi, una din cele mai lucrative industrii pentru o tânără e prostituția online, zisă și video-chat. Desigur, există multă discuție pe tema asta, cele mai mari nume din industrie argumentând că video-chat-ul nu e neapărat prostituție, dar în același timp admițând că fără material sexual, nu ajungi nicăieri.
Sunt sigură că sunteți deja familiarizați cu reclamele și anunțurile pentru studiouri de video-chat ce abundă prin România. Femeie tânără fiind, nu mai țin numărul de câte ori am fost oprită pe stradă de câte un promoter care voia să-mi ofere o „viață mai bună”. Și sunt sigură că dacă ați văzut cel puțin o astfel de reclamă, cunoașteți și salariile atractive pe care astfel de studiouri le oferă. De cele mai multe ori, am auzit 5000 de dolari pe lună, iar de curiozitate, am dat și eu căutare pe net. Cât câștigă, domne, o femeie care face video-chat?
Conform revistei online Vice, salariul fluctuează de la lună la lună, într-o lună proastă reprezentând ceva sute de dolari, iar într-o lună bună, câteva mii. O vedetă video-chat intervievată de cei de la Vice povestește că într-o lună, cel mai mult a făcut 14 000 de dolari. Acuma, nu știu ce salarii aveți voi, dar mie mi se pare o sumă uriașă.
Ziarul de Iași vine cu cifre similare, cotând un model începător care face video-chat doar câteva ore pe zi în jur de 1000 de dolari, pe când un model „profi”, care petrece în jur de 12 ore online, la 15 000 de dolari lunar.
Când vezi reclame la video-chat, ești tentat să zici că e vrăjeală, sigur îți iau ăia o bună bucată din bani. Dar cum ziceam mai devreme, video-chat-ul e una din cele mai lucrative industrii în această țară, iar România e lider mondial la prostituția online. Așa, să fim și noi numărul unu la ceva. Conform ActiveNews, peste 100 000 de tinere și tineri români fac show-uri de sex online, marea majoritate pentru clienți străini.
De ce e video-chat-ul atât de popular printre străini? Simplu, sărăcia. Deși o gamă largă de femei din toate domeniile practică video-chat, de la profesoare la mame, ținta cea mai mare a acestor studio-uri sunt studentele și tineretul în general care, fără prea multă experiență de muncă și fără prea multe posibilități e destul de ușor de momit în acest univers.
Studiourile le promit să le scape de grijile chiriei, a facultății și să le lase și destui bani să iasă în weekend cu prietenii. În alte cuvinte, pare un job ideal. Mai apoi descoperi cât de murdar este de fapt acest domeniu, cât de mult trebuie să te înjosești pentru a-ți permite acea mașină scumpă sau acel weekend la Paris.
Tot ActiveNews povestește cum Mugur Frunzetti, CEO-ul de la Studio 20 (unul din cele mai de succes studiouri de video-chat din țară), se bătea anul trecut cu pumnul în piept că el este împotriva Referendumului pentru Familie, insistând că el nu ar probleme dacă „alții de același sex se iubesc”. Bine, opoziția domnului Frunzetti cu siguranță avea mai multă legătură cu a fi împotriva familiei tradiționale, acestei instituții bazată pe iubire și respect reciproc, două valori care nu se regăsesc în industria video-chatului, unde femeile sunt încurajate să se poarte ca un obiect sexual și nimic mai mult.
Cum spuneam, asta e România normală, una în care tinerele și tinerii sunt împinși să se exploateze singuri, pentru a produce câteva orgasme ieftine peste ocean.
Discussion about this post