Fostul prezentator de la Antena Stars, Răzvan Botezatu, a inițiat o petiție online prin care cere legalizarea căsătoriilor gay în România. Mișcarea survine la scurt timp după ce Botezatu a anunțat că s-a căsătorit în Germania cu bărbatul cu care avea o relație de mai mulți ani.
În susținerea pretențiilor sale, Botezatu (29 ani) face referire la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, deși chiar textul citat de el în petiție stipulează clar că: „Începând cu vârsta stabilită prin lege, bărbatul și femeia au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie conform legislației naționale”.
Bărbatul și femeia, așa cum precizează de altfel și legislația din România. Cel puțin, deocamdată.
Inițiativa fostei vedete de televiziune este susținută și de organizațiile homosexualilor din România. Foarte interesantă în acest sens este declarația făcută de președintele Asociației Mozaiq, Vlad Viski, potrivit căruia este datoria statului să promoveze drepturile minorităților sexuale chiar și atunci când populația se opune în mod fundamental unor astfel de demersuri.
„În principiu, drepturile sunt un lucru fundamental care ţin, într-o anumită măsură, şi de opinia publică, dar drepturile decurg din umanitatea noastră. Aşa nici în 2001 România nu ar fi fost pregătită să dezincrimineze homosexualitatea şi să scoată articolul 200 din Codul Penal. Statul are obligaţia să preia iniţiativa şi să acorde drepturi, pentru că dacă statul respectă cetăţenii LGBT sau orice altă minoritate atunci şi opinia publică se schimbă”.
Să reținem această formulare – „statul are obligația”!
Iar cei aflați în acest moment la conducere în România înțeleg această „obligație”. Președintele Iohannis, dar și Partidul Național Liberal al domnului Orban au fost împotriva Referendumului pentru familie. În campania de la Referendumul pentru familie organizat anul trecut, președintele Iohannis i-a numit „fanatici religioși”, pe cei ce s-au pronunțat pentru consfințirea caracterului sacru al familiei, drept uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. În opinia lui Klaus Iohannis, referendumul pentru familie a fost un pas spre „fanatismul religios”, iar susținătorii „infatuați” ai demersului popular „au promovat ura”.
Totodată, în campania prezidențială s-a înregistrat și un incident cu un homosexual român, căsătorit în SUA, care s-a plâns că nu poate vota deoarece i s-a refuzat eliberarea unui nou pașaport, în noua sa calitate de om însurat sau măritat, deoarece statul românu nu recunoaște căsătoriile gay. La presiunea comunității homosexuale, guvernul Orban s-a mișcat rapid și a decis ca persoana respectivă să primească imediat un pașaport, în condiții de legalitate foarte dubioase.
Nu ar fi de mirare ca în următoarea perioadă să asistăm la o amplificare a presiunilor venite din partea comunității homosexuale pentru recunoașterea parteneriatului civil și a căsătoriei între persoane de același sex, acesta fiind unul din punctele principale de pe agenda cercurilor globaliste neobolșevice.
Discussion about this post