Ministrul suedez al justiției, Morgan Johansson, a scandalizat opinia publică după ce a postat pe Twitter o statistică măsluită prin care dorea să demonstreze că atacurile cu bombă din Suedia sunt în scădere, deși toată lumea știe că incidentele violente cauzate de clanurile de imigranți sunt în creștere. În primele 11 luni ale lui 2019, în Suedia au avut loc 236 de atacuri cu bombă, la care se adaugă răfuielile între bande și atacurile cu arme de foc.
Pentru a ascunde realitatea, autoritățile suedeze recurg la minimizarea importanței atacurilor, care apar în scripte drept minore, relatează agenția Breitbart. Astfel, o bombă detonată în trafic apare ca „incident cu daune”, iar o explozie produsă la o școală a fost înregistrată ca „incident cu vătămare corporală”.
Postarea ministrului a stârnit un val de critici, acesta fiind acuzat că „ascunde mizeria sub covor”.
Scandalul survine la câteva săptămâni după ce Consiliul suedez pentru prevenirea criminalității a acuzat că guvernul face presiuni asupra membrilor săi atunci când rapoartele acestora nu convin autorităților. Angajații sunt presați să jongleze cu cifrele, pentru a ascunde situația dramatică din marile orașe ale Suediei și a pune accentul pe date care pot fi considerate pozitive.
Nu doar suedezii practică această politică a struțului. În urmă cu câteva luni, o situație similară s-a înregistrat în Olanda, unde ministrul pentru imigrare Mark Harbers a fost obligat să demisioneze după ce s-a descoperit că a ascuns amploarea actelor de violență comise de imigranții musulmani. La fel ca și în Suedia, infracțiuni foarte grave precum violul sau omorul apăreau în statisticile ministerului la categoria „altele”. Singurele infracțiuni menționate în statisticile oficiale erau unele minore, precum furtul din buzunare sau din magazine.
Și în alte țări europene autoritățile se feresc să precizeze naționalitatea sau religia unor infractori atunci când este vorba de imigranți musulmani. Anul trecut, în Germania au avut loc mai multe atacuri în gări, unde cetățeni au fost împinși în fața trenului, dar autoritățile încercat să ascundă faptul că atacatorii erau musulmani.
La fel s-a întâmplat anul trecut cu atacul produs la o secție de poliție din Paris, unde mai mulți agenți au fost înjunghiați de un coleg. Fiind vorba de un atac care a șocat Franța, autoritățile nu au putut până la urmă ascunde faptul că atacatorul se convertise la islam și avea convingeri radicale.
Discussion about this post