Ai jurat că din ianuarie te apuci de slăbit și totuși, nu știi cum să faci să te ții de asta? Nu ești singurul. Lumea abia își revine din toropeala sărbătorilor și din mahmureala de Revelion și se uită cu groază în calendar și văd că e deja 5 ianuarie și ei încă înfulecă ceva resturi de cozonac. Pare deja o misiune eșuată.
Adevărul e că șansele de a te tine de rezoluțiile de Anul Nou sunt incredibil de mici. Conform statisticilor, doar 25% din oamenii care-și propun astfel de rezoluții pentru noul an chiar se țin de ele, cu 22% renunțând în primele șase zile. Așa că teoretic, ne-au mai rămas câteva ore din „noua noastră viață”, indiferent care ar fi aceasta.
Dar doar pentru că cifrele par să fie împotriva ta, nu trebuie să te dai bătut. Conform antrenorului de fitness Harry Thomas, există niște metode foarte simple de a te ține de rezoluțiile pe 2020.
1. Nu te mai concentra pe ianuarie
Thomas e de părere că prima greșeală pe care o facem e să ne axăm pe prima lună a anului. Când a trecut deja un sfert din ianuarie, iar noi nu suntem cu nimic mai aproape de „bikini body”, devenim deprimați și renunțăm. Dar rezoluția e pentru întreg anul și încet-încet, ajungi și acolo. Trebuie doar să te ții de asta. Adevărul e că poți începe dieta și pe 1 și pe 22 ianuarie, chiar și pe 3 februarie, și tot ai toate șansele de a obține fizicul mult-dorit.
2. Setează-ți un obiectiv realizabil
Thomas sugerează să-ți pui întrebarea „dacă în șase luni aș fi cea mai bună versiune a mea, ce ar fi diferit?” și să te concentrezi pe acel răspuns. Setează-ți un obiectiv clar. Nu spune că vrei să slăbești, e un răspuns vag și greu de susținut, în schimb alege ceva fix. În trei luni, vreau să slăbesc cinci kilograme. Oamenii care au o țintă bine-definită au mai multe motive să se țină de planuri.
3. Măsoară-ți progresul
Unul din cele principalele motive pentru care oamenii renunță la rezoluțiile de Anul Nou (slăbit, lăsat de băutură, etc) e pentru că nu văd rezultate, sau cel puțin așa cred. Thomas își încurajează clienții să măsoare progresul, eventual să-și facă poze zilnic, chiar dacă nu le place cum arată. El garantează că așa, vor vedea progresul mult mai ușor și vor fi mai motivați să se țină de rezoluții.
4. Nu exagera
O altă greșeală adesea întâlnită e că oamenii renunță la tot ce e plăcut în dieta lor deodată, iar atunci e garantat că dieta va eșua pentru că mai devreme sau mai târziu, îi va apuca pofta și vor fi tentați să „trișeze”. Antrenorul recomandă să te concentrezi pe o chestie o dată, de exemplu, săptămâna asta, nu beau alcool. E un obiectiv mult mai ușor de întreținut și unul care în timp, dă roade.
5. Răbdarea-i cheie
Nu în ultimul rând, ai răbdare. Omul nu slăbește peste noapte și de-aia, Thomas crede că 12 săptămâni ar fi un punct ideal pentru a-ți evalua progresul. Până la mijlocul lui martie, dacă te ții, vei vedea clar ceva progres.
Discussion about this post