Faptul că vedetele de la Hollywood sunt una mai progresistă decât cealaltă nu mai este o noutate, însă nimeni nu era pregătit să audă la fastuoasa gala de decernare a Premiilor Oscar îndemnul bătrânului Karl Marx – Proletari din toate țările, uniți-vă! Chiar și presa liberală americană a reacționat cu oarecare stupoare la cuvintele rostite pe scenă de o regizoare americană.
Realizatoarea Julia Reichert tocmai ce primise premiul pentru un film documentar despre muncitorii de la General Motors, film ce a primit susținerea soților Obama. Ca să Vezi!
De altfel, și Premiul pentru cel mai bun film a mers pe aceeași veche temă comunistă a luptei de clasă, exemplificată prin relațiile dintre stăpânii bogați și servitorii săraci. Foarte posibil ca filmul sud-coreean „Parazitul” să fie chiar bun, însă chiar regizorul a ținut să sublinieze la ceremonia de premiere că bogătașii sunt niște paraziți. Puțin a lipsit s-o spună și pe aia cu „Ana, Luca și cu Dej, bagă spaima în burgheji”
Multă lume ridiculizează vedetele americane pentru vederile de stânga, se lansează acuzații de ipocrizie, dar este foarte probabil ca marxismul ce domnește la Hollywood să fie încurajat de structuri guvernamentale aflate dintotdeauna în strânsă legătură cu lumea filmului. Nu de toată administrația, cu siguranță nu de Donald Trump, pe care Hollywood-ul îl urăște cu tot atâta patimă cu cât îl urăște George Soros.
Sigur, americanii au cea mai puternică armată din lume, dar în ziua de azi nici nu mai e nevoie să bombardezi o țară când poți să cucerești mințile populației, hrănite zi după zi cu filme americane. Hollywood-ul este astăzi arma cea mai redutabilă a americanilor, astfel că interesul Pentagonului pentru această industrie este ușor de înțeles.
Știați, de pildă, că Pentagonul are un ofițer de legătură pentru industria de divertisment. Și CIA, la fel!
Dacă o finanțare directă a unor producții este greu de dovedit, Pentagonul și CIA, își asigură influența asupra industriei filmului prin consultanță privind scenariile, punerea la dispoziție pentru filmări a unor baze sau echipamente militare sau chiar prin asigurarea de figuranți pentru show-urile de divertisment.
În schimb, ofițeri ai structurilor amintite citesc scenarii, operând modificări astfel încât activitatea militarilor sau a spionilor americani să fie prezentate într-o lumină cât mai bună.
Lista cu filmele asupra cărora și-au dat cu părerea instituțiile amintite este foarte lungă, peste 1000 de titluri, de la filme de război până la seriale polițiste și comedii de duzină. Nimic nu scapă atenției Pentagonului, CIA sau chiar FBI.
Dacă filmul „Zero Dark Thirty” ce are ca subiect uciderea lui Osama bin Laden era de așteptat să fie în atenția, practic comandat, de cele două instituții, nici prin cap nu ne-ar fi trecut că acestea și-au dat cu părerea și despre o comedie banală cum ar fi „Meet the Parents” (Un socru de coșmar). Iar tovarășul de la cenzura CIA a cerut ca din biroul socrului Robert de Niro, fost agent CIA, să dispară colecția de cărți despre tortură, nu de alta dar au fost destule acuzații de tortură asupra deținuților din Irak sau de la Guantanamo.
Multe filme comerciale, gen Iron Man, Transformers, Hulk și alte asemenea, au primit și ele aprobare de la CIA sau Pentagon.
În această situație, este greu să crezi că este o simplă întâmplare că tot Hollywood-ul colcăie de idei neo-bolșevice. Cineva acolo sus are interesul ca vedetele adulate de o lume întreagă să facă propagandă marxistă!
Discussion about this post