De ani buni deja, se duce o luptă grea împotriva mamelor pe rețelele de socializare, în cadrul reclamelor de la televizor, practic în orice lucru care influențează populația. Se creează glume, meme-uri, tot felul de conturi de influenceri și influencerițe care îți spun că pisica sau câinele tău sunt și ei „copiii tăi”. Se pune un accent din ce în ce mai mare pe ideea că un animal de companie poate lua locul unui copil în viața modernă, și vezi din ce în ce mai multe femei la 30 și ceva de ani care pun poze cu câinii sau pisicile pe Facebook, dar nu au vreo relație stabilă sau vreun plan de a face un copil în viitorul apropiat. Iar lucrul ăsta ne afectează pentru că rata natalității în Europa și SUA este extrem de scăzută.
Lucrurile astea nu sunt aleatorii, ele se întâmplă cu un scop. Se dorește scăderea populației prin orice mijloace posibile.
Dar unde acum un an-doi era acceptabil să ai un „fur baby” (un pui blănos, cum zis americanii), acum nici aia nu mai e acceptabil, deoarece surpriză-surpriză, câinele și pisica sunt carnivori, așa că lasă o amprentă de carbon, distrugând planeta.
E teoria formulată de o gașcă extrem de periculoasă de activiști eco care acum au luat în vizor animalele de companie ca țintă a campaniei lor de ură.
Sigrid Agenäs, profesor universitar în studiul agriculturii, este cea mai recentă susținătoare a aceste mișcări radicale – mișcare care, printre altele, te încurajează să-ți treci animalele de companie pe dietă vegană, practic o sentință la moarte pentru pisici și un risc serios pentru sănătatea unui câine. Agenäs a declarat că deși ea nu susține astfel de inițiative, ar fi recomandat să-ți înlocuiești animăluțul carnivor cu unul erbivor, cum ar fi un iepure sau o capră. O idee absurdă, bineînțeles, care ignoră faptul că nu e atât de simplu.
Animalele de companie, în mod tradițional, umplu un gol în viața stăpânilor lor, le alină singurătatea. Nu degeaba câinele este numit cel mai bun prieten al omului. Spunându-le oamenilor să renunțe la animalele de companie din motive ecologice, îi împingi efectiv într-o singurătate fără margini.
Să fim serioși, renunți să zicem la pisică, dar câți dintre iubitorii de pisici de astăzi le vor înlocui cu o capră? Extrem de puțini.
Iar asta îi lasă efectiv fără copii, fără animale și în mare parte, fără prieteni, deoarece în epoca digitală în care trăim este din ce în ce mai greu să creezi o conexiune umană. Și știți de ce e bine? Pentru că un om care n-are nicio relație sau conexiune de care să se agațe și pentru care să trăiască își va căuta alinarea în aceste „mișcări sociale”, devenind un fanatic ideologic ideal – ușor de controlat și fără vreo legătură personală care i-ar putea primejdui loialitatea față de cauză.
Discussion about this post