Katherine Scottow, o femeie din Marea Britanie, a primit doi ani de închisoare cu suspendare și a fost obligată să plătească o amendă în valoare de 1,000 de lire sterline după ce s-ar fi certat cu o persoană transgender online.
În schimbul de replici, care a avut loc pe Twittet, Scottow e acuzată că i-ar fi „atribuit sexul greșit” și că ar fi folosit un limbaj vulgar la adresa unei persoane numite Stephanie Hayden.
Acest așa-zis „abuz” a continuat din septembrie 2018 până în mai 2019, timp în care Scottow ar fi jignit-o în repetate rânduri pe Hayden, spunându-i, printre altele, „porc cu perucă” („pig in a wig”).
Hayden ar fi dat-o apoi în judecată pe biata femeie, care pretinde că ar fi fost arestată de polițiști în fața celor doi copii ai săi (un băiețel de nici doi ani și o fetiță care suferă de autism). După arest, aceasta mai spune că ar fi fost ținută timp de 7 ore într-o celulă murdară, fără să i se ofere produse sanitare (pe care le ceruse când fusese închisă).
Însă nu e prima oară când Hayden caută scandal. Aparent, a devenit cunoscut(ă?) anul trecut după ce l-a reclamat pe un comedian britanic pentru că i-ar fi folosit numele de botez – Tony – aparent, jignirea supremă în comunitatea LGBT. Pe scurt, nu atât un individ interesat de drepturile transgender cât de propria faimă timpurie.
Se pare că la proces, s-ar fi lăsat cu scântei. Mulți oameni, atât prieteni cât și necunoscuți, au venit să o susțină pe Scottow și au scandat „porc cu perucă” și fraza „e bărbat – hai, dați-mă-n judecată”.
În mod ironic, cazul s-a încheiat în aceeași zi în care s-a dat verdictul în cazul unui fost polițist, Harry Miller, care fusese „vizitat” de poliție la locul de muncă pentru că ar fi făcut niște comentarii „transfobice” pe Twitter. În cazul lui Miller, însă, judecătorul s-a arătat revoltat de purtarea poliției, atrăgând atenția că nu sunt „poliția gândirii” (o referire la romanul lui George Orwell, „1984”) și că „Marea Britanie nu a avut niciodată o CEKA, un Gestapo sau Stasi. Nu am trăit niciodată într-o societate orwelliană”.
E incredibil cum se bat cele două verdicte cap în cap, și mă tem că, în ciuda spuselor judecătorului, am ajuns să trăim într-o lume orwelliană. Dacă dreptul la libera exprimare îți este vădit încălcat, oare cât mai durează până când îți vor cenzura în mod activ și gândurile?
Discussion about this post