Cardinalul american Raymond Burke se distanțează de atitudinea pasivă adoptată de Vatican și cere într-o scrisoare deschisă ca bisericile să rămână deschise în această perioadă de criză, asistența spirituală fiind mai importantă în aceste zile chiar decât aprovizionarea cu alimente.
„Atunci când discutăm despre ceea ce este necesar vieții, nu trebuie să uităm că primul lucru ce trebuie luat în considerație este relația cu Dumnezeu”, a declarat Burke într-o scrisoare deschisă publicată sâmbătă.
Firește, oamenii trebuie să urmeze sfaturile privind răspândirea virusului și să respectele normele de siguranță, însă „grija pentru sănătatea trupească nu trebuie să primeze asupra grijii pentru sănătatea spirituală”, apreciază înaltul ierarh al Bisericii Catolice.
„Așa cum putem să ne procurăm hrană și medicamente, având grijă să nu răspândim epidemia, tot așa trebuie să ne putem ruga în biserici și capele, să primim sacramentele și să participăm la acte și celebrări religioase”, spune cardinalul american.
Așa cum se poate vedea și în România, asistăm la un atac mârșav împotriva creștinismului și, din nefericire, sunt o mulțime de progresiști neo-bolșevici care cer cu spume la gură asmuțirea armatei pe credincioșii care au mers la slujbele de duminică.
Este un moment de cumpănă pentru biserici, și cea ortodoxă, și cea catolică vor trebui să dea socoteală la un moment dat pentru modul în care s-au comportat în această perioadă.
Este nevoie de verticalitate din partea conducătorilor bisericilor creștine, cu atât mai mult cu cât se apropie Paștele, sărbătoarea fundamentală a creștinătății.
Deja progresistul-șef de la Vatican, Papa Francisc, a anunțat cu o nonșalanță inconștientă că ritualurile pascale au fost amânate pentru luna septembrie!!! Ce să mai vorbim de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Catolice de la București, Francisc Doboș, care le-a transmis ieri catolicilor români să stea acasă dacă nu vor să-și grăbească plecarea spre Împărăția Cerurilor! Asemenea tâmpenie nici activiștii de pe vremea comunismului nu cred să-și fi permis – un adevărat credincios nu se teme de momentul când va pleca la ceruri, dimpotrivă!
În contrast cu asemenea iresponsabili, cardinalul Burke a povestit că mulți credincioși i s-au adresat în aceste zile pentru a-și exprima mâhnirea că sunt împiedicați să-și exercite libertatea religioasă, iar dusul la biserică a ajuns activitatea ne-esențială, cam ca mersul la film ori la sală.
Cardinalul le-a transmis credincioșilor să nu-și piardă speranța în aceste zile de încercare „Dumnezeu nu ne-a abandonat niciodată!”
Discussion about this post