Pentru că mai avem nevoie și de vești bune în vremurile astea mult prea întunecate:
Vineri, 3 aprilie, are loc premiera internațională a serialului spaniol „Fabrica de Bani” („La Casa de Papel”). Cumpărat de Netflix după succesul imens avut la spanioli și nu numai, platforma de streaming a prelungit contractul serialului, care original s-ar fi oprit după primele două sezoane.
Serialul urmărește povestea unui grup de hoți, condus de misteriosul Profesor (Alvaro Morte), care pornește în cea mai ambițioasă crimă a vieții lor. Aceștia infiltrează Imprimeria Națională a Băncii Spaniei, iau un grup de ostatici compus din angajați ai Băncii și elevi aflați în excursie, și încep să-și tipărească ei înșiși bani. Sunt nevoiți să facă față încercărilor ostaticilor de a evada, cât și presiunii puse de poliția spaniolă, campată chiar în fața Imprimeriei.
Al doilea sezon (și sfârșitul original al seriei) se încheie cu ei reușind să scape din Imprimerie cu 2,4 miliarde de euro proaspăt tipăriți, evident bani care nu pot fi urmăriți, deoarece nu există în sistem. Cu alte cuvinte, cel mai mare jaf din istorie.
Apoi, în sezonul 3, faimoasa bandă de spărgători se reunește pentru a pune în acțiune planul lui Berlin (Pedro Alonso), unul dintre personajele cheie ale jafului inițial. Aceștia infiltrează de data aceasta chiar Banca Spaniei, într-o încercare de a-și depăși jaful anterior, cât și de a negocia eliberarea unuia dintre membrii găștii, capturat de autoritățile spaniole.
Sezonul 3 se încheie oarecum abrupt și nelăsând spectatorilor mari speranțe de viitor. Profesorul, împreună cu iubita sa, Raquel (șefa poliției care-i vâna în primele două sezoane) sunt descoperiți de autorități, iar unul dintre personajele din interiorul Băncii este împușcat pe semne fatal.
„Fabrica de Bani” s-a bucurat de un succes nemaivăzut, mai ales pentru un serial european care nu se desfășoară în limba engleză (deși el a fost tradus ulterior de Netflix). Sezonul 4 este de departe unul dintre cele mai așteptate producții Netflix ale acestui an, și este o șansă pentru noi toți de a uita, măcar pentru câteva ore, situația gri din lumea reală și de a ne adânci într-o „altă lume”.
Poate unul din puținele avantaje ale stării de carantină e că dacă tot ești prins în casă, poți măcar să revezi tot serialul, dacă nu-ți mai amintești ce s-a întâmplat în primele trei sezoane.
Discussion about this post