Deși saloanele de înfrumusețare s-au deschis de mai bine de o lună deja, nu multă lume se înghesuie să petreacă mult timp în salon. Iar dacă e un lucru învățat în pandemie, e cât de util este să știi să faci anumite lucruri la tine acasă.
Așa că astăzi vorbim despre epilat, mai exact sugaring, sau sugar waxing, o modă relativ nouă în România, însă foarte populară în vest. Sugaring-ul este o metodă naturală de a îndepărta părul nedorit. E o alternativă mai prietenoasă pentru pielea ta. Deoarece conține doar ingrediente naturale, riscul de a avea o reacție alergică la chimicalele din ceară este mult mai mic.
Însă partea cea mai bună a sugaring-ului este alta. Anume că este o metodă la fel de eficientă ca și ceara de la salon, însă mult, mult mai ieftină.
Ingrediente necesare pentru pasta de sugaring:
- în jur de 400 grame zahăr alb
- sucul de la o lămâie medie-mare (sau 65 de grame de suc de lămâie)
- o linguriță de sare
- 120 ml apă
Rețeta asta îți dă cam un borcan mediu de pastă. În funcție de zona pe care doriți s-o epilați, s-ar putea să aveți nevoie de mai multă pastă.
Se pun toate ingredientele într-o oală care nu se lipește, pe foc-mediu spre mare și se fierb. Amestecul va începe să facă o spumă generoasă atunci când dă în clocot, și trebuie lăsat până când culoarea acestei spume a devenit mieroasă (ca un arămiu deschis). Când amestecul alege culoarea potrivită, opriți focul și lăsați amestecul la răcit.
Sfat: Nu mutați amestecul în alt recipient, cum ar fi un borcan sau o cană, deoarece el se va întări, iar atunci când va veni momentul să îl luați cu degetele, nu veți putea. Așa că lăsați-l în oală.
Lăsați-l să se răcească cel puțin o oră, două, până când s-a întârit cât de cât. El trebuie să fie călduț și modelabil. E important să nu îl folosiți mai devreme deoarece ar putea fi prea lichid sau prea fierbinte. Însă nici nu îl lăsați prea mult, altfel se întărește prea tare.
Pasta de sugaring trebuie să aibă o consistență groasă, dar maleabilă. Când s-a răcit rupeți o bucată din „ceară”, încălziți-o puțin între palme și aplicați-o pe zona dorită. Apăsați pe ceară ferm, ca aceasta să se lipească de firul de păr cum trebuie. masați ușor în sensul creșterii părului, iar apoi o smulgeți în sens invers. Repetați până ați curățat întreaga zonă.
Sugaring-ul e mai puțin dureros ca epilatul la salon, mult mai safe și mai ieftin. E foarte posibil să nu vă iasă consistența din prima, însă merită să încercați de mai multe ori până vă iese.
Sfat: Ține-ți la îndemână o sticlă cu apă, cu care să vă mai umeziți mâinile din când în când, atunci când nu mai puteți „întinde” cum trebuie ceara.
Alternativ, dacă nu vreți să încercați cu pasta până vă iese, puteți găsi pastă de sugaring la magazin, deși mai scumpă, ce-i drept.
O ședință de epilat cu pastă de zahăr vă costă în jur de 60 – 80 de lei la un salon în România (și asta doar pentru picioare). Făcutul pastei acasă costă mai puțin de 10 lei.
Discussion about this post