Saptămâna trecută am făcut cunoștință cu doamna bucătar Marilena Tebea, care ne-a spus ce nu ar trebui să lipsească din bucătărie. Pentru cei ce sunt curioși și nu au văzut articolul, iată aici un link: https://bpnews.ro/2020/06/20/opinia-unui-bucatar-ce-nu-trebuie-sa-lipseasca-niciodata-din-camara/#.Xvh2xCgzbIU . Iar acum, a doua parte a interviului, așa cum am promis, dânsa ne va divulga câteva secrete din bucătărie știute de ea. Menționăm că, dânsa fiind specialistă în dulciuri, secretele vor merge în principal către prepararea deserturilor.
-
Pentru ca prăjiturile să capete o culoare mai frumoasă și un gust mai bun, fiecare gălbenuș se ține câteva minute presărat cu sare
-
ouăle și făina trebuie să fie acomodate la temperatura bucătăriei
-
ouăle se sparg separat, pentru a evita surpriza de a le amesteca cu unul vechi
-
albușurile se bat mai repede dacă se presară peste ele puțin zahăr pudră sau câteva picături de zeamă de lămâie
-
pentru a evita lipirea clătitelor de tigaie se presară puțin zahăr tos peste uleiul încins
-
batonul de vanilie se păstrează în cutia de zahăr pudră, pentru a-l parfuma
-
făina se cerne înainte de folosire, împreună cu praful de copt, atunci când este cazul
-
cafeaua și ciocolata pot fi înlocuite cu cacao, nescafe sau cafea în amestec, după dorință
-
lămâile uscate își revin dacă se țin în apă rece, care se schimbă de câteva ori
-
pentru a obține mai multă zeamă de lămâie, aceasta se scufundă în apă caldă înainte de a fi stoarsă
-
dacă s-a tăiat o cremă preparată cu lapte, se toarnă într-o sticlă și se agită bine până se leagă din nou
-
frecarea zahărului cu ouăle se face fără grabă sau se folosește mixerrul
-
stafidele se țin în apă rece 20 de minute înainte de folosire și se clătesc în câteva ape reci, apoi se storc ușor cu mâna
Aceastea au fost prima parte de secrete foarte utile în bucătărie. Ultima parte a interviului va urma săptămâna următoare, când vom încheia seria realizată în colaborare cu Marilena Tebea, ce își propune să vă ajute și să vă ușureze gătitul. Până atunci, Bon apetit!
Discussion about this post