Potrivit surselor citate, Guvernul de la Londra porneşte de la premisa că nu va ajunge anul acesta la un acord cu Bruxellesul privind relaţiile post-Brexit. Iar, în condiţiile în care tranziţia post-Brexit se încheie pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie ar urma să gestioneze relaţiile comerciale cu Uniunea Europeană începând din 2021 în virtutea reglementărilor generale ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).
La nivel oficial, Guvernul Boris Johnson a comunicat miercuri că se va implica în mod constructiv în negocierile cu UE privind viitoarele relaţii bilaterale, dar nu va ceda din drepturile unui stat independent, potrivit unui purtător de cuvânt guvernamental citat de agenţia Reuters.
Marea Britanie poartă negocieri cu Uniunea Europeană pentru reglementarea relaţiilor bilaterale după expirarea tranziţiei post-Brexit, în ianuarie 2021. Uniunea Europeană a avertizat cetăţenii britanici să se pregătească pentru controale amănunţite la frontierele europene şi pentru alte probleme care ar putea apărea în cazul expirării tranziţiei post-Brexit fără niciun acord. Negociatorul-şef al UE pe tema Brexit, Michel Barnier, a declarat că rămân „divergenţe semnificative” în negocierile cu Marea Britanie privind viitoarele relaţii bilaterale. În acest context, Comisia Europeană a emis un document privind politicile comunitare prin care avertizează asupra „modificărilor ample şi automate” generate de Brexit.
Citește întreg articolul pe www.4just.eu.
Discussion about this post