Alexandru a fost întrebată, duminică, într-o conferință de presă, de situația cetățenilor indieni, angajați pe un șantier din Sectorul 4 din Capitală, care au fost confirmați cu noul coronavirus.
Ministrul a spus că a fost în timpul nopții de sâmbătă spre duminică la șantier, împreună cu echipele medicale, pentru a afla despre situația îmbolnăvirilor.
„Alături de DSP București, azi-noapte m-am deplasat la șantierul în locația de la care aveam informații că s-a întâmplat să existe un focar cu efecte asupra stării de sănătate și implicit asupra stării apte de muncă a acelor oameni. Din primele informații, cei infectați sunt din India dar urmează să avem o evaluare completă așa cum am rugat celelalte instituții să mă informeze”, a spus Alexandru.
Ministrul a precizat că DSP București a luat deja primele măsuri.
Peste 200 de angajați lucrează pe șantier, dintre care 38 sunt cetățeni indieni, a mai spus ministrul Violeta Alexandru, însă o evidență exactă o va transmite angajatorul către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București.
Muncitorii indieni vor fi luați în grija spitalelor din București
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că cei peste 30 de muncitori indieni infectați cu COVID-19 vor putea primi îngrijiri medicale în spitalele din București, iar pentru asimptomatici va fi pusă la dispoziție o clădire unde vor putea sta în carantină.
Firea a scris, duminică, pe Facebook, faptul că muncitorii indieni angajați la un șantier din Sectorul 4 al Capitalei vor primi îngrijiri în spitalele din București.
„Muncitorii indieni, angajați la o firmă privată de construcții din București, depistați pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații. Am vorbit personal cu domnul Daniel Băluță, primarul sectorului 4, cu doamna subprefect, cu directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, cu managerul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș, Emilian Imbri și garantăm împreună că avem spații și locuri suficiente atât pentru internare, cât și pentru izolare”, a spus Firea.
Aceasta afirmă că încă o dată se dovedește utilitatea construirii Spitalului modular COVID-19 care funcționează ca secție externă a Spitalului Victor Babeș.
Peste 30 de angajați din India care lucrează pe un șantier din Capitală sunt infectați cu noul coronavirus, aceștia fiind izolați, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care a fost, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a evalua situația, împreună cu echipa medicală.
Peste 200 de angajați lucrează pe șantier, dintre care 38 sunt cetățeni indieni, a mai spus ministrul Violeta Alexandru, însă o evidență exactă o va transmite angajatorul către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București.
Discussion about this post