Cazinourile cer autorităţilor acordul pentru un program prelungit în timpul nopţii. Pentru fiecare slot sunt plătite nouă taxe diferite către stat. Peste 45.000 români lucrează în această industrie. Anul trecut românii, au cheltuit 8,1 miliarde de lei pe acest tip de distracţie.
Nu doar jucătorii riscă să piardă, ci şi întreaga industrie a jocurilor de noroc. Industria trage un semnal de alarmă că din cei 45.000 de angajaţi ar mai putea rămâne doar 20.000 din cauza crizei.
Taxele mari şi veniturile tot mai reduse sunt cele mai mari griji alte antreprenorilor din acest sector, spun ei. Pentru fiecare aparat există nouă taxe diferite care însumează mai bine de 19.000 lei.
Sorin Georgescu, preşedintele Romslot, spune că jocurile de noroc au nevoie de un program prelungit în timpul nopţii, adică perioada în care au cei mai mulţi clienţi. Nu pot renunţa la o parte dintre aparatele existente în sală pentru ca taxele pentru fiecare în parte au fost deja plătite, atenţionează el.
„Fiecare aparat are o autorizaţie de exploatare care are o durată de 12 luni. Odată o autorizaţie emisă, ea trebuie dusă până la capăt sau cel puţin achitată. Timpul de ocupare a scăzut cu 30%. Practic numărul nostru de clienţi a scăzut cu 30%”, explică preşedintele Romslot, Sorin Georgescu.
„Aşteptări, ca toate celelalte industrii în momentul de faţă, avem să funcţionăm normal”, arată vicepreşedinta Romslot, Ioana Bazavan.
„Am urmat Psihologia şi aş fi putut oarecum să profesez şi în domeniul ăsta, însă nu îmi doresc, forţată de împrejurarea aceasta, să renunţ la domeniu. Este un domeniu cu care chiar m-am identificat şi nu-mi doresc nici să plec din ţară”, povesteşte Florina Plaiasu, angajata unui casino.
Discussion about this post