Rămăşiţele unui urs din epoca glaciară au fost descoperite intacte în permafrostul rus. Păstorii de reni din Antarctica Rusă sunt cei care au făcut descoperirea și i-au anunțat pe cercetători. Se estimează că ursul ar avea între 22.000 şi 39.500 de ani, relatează New York Post.
Rămăşiţele intacte ale unui urs preistoric au fost descoperite întâmplător de nişte păstori de reni din Antarctica Rusă. Topirea permafrostului pe insulele Lihakovski a scos la lumină descoperirea, catalogată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Federală de Nord-Est din Yakutsk drept „de mare importanţă pentru întreaga omenire”.
„Aceasta este prima şi singura descoperire de acest gen – o carcasă de urs întreg cu ţesuturi moi. Este complet conservat, cu toate organele interne la locul lor”, a declarat cercetătoarea Lena Grigorieva într-un comunicat.
Pe măsură ce permafrostul se topeşte în zone întinse din regiunea Siberiei au existat mai multe descoperiri majore în ultimii ani ale unor animale specifice epocii de gheaţă conservate în stare perfectă.
Se estimează că ursul ar avea o vârstă cuprinsă între 22.000 şi 39.500 de ani.
Discussion about this post