BLOCUL SUVERANIST ROMAN- UTILITATE SI NECESITATE
POLITICA NATIONALA
„Viitorul ne apartine”
In aceasta toamna, cativa Barbati puternici, in aceste vremuri grele, au lansat o initiativa laudabila. Reprezentand cateva partide neparlamentare (Partidul Neamul Romanesc, Partidul Ecologist Roman, Partidul National Taranesc Crestin Democrat, Blocul Unitatii Nationale, etc), dar animate de un puternic spirit patriotic au fondat Blocul Suveranist Roman (BSR)
BSR se doreste si va fi o grupare de structuri politice similare ca filozofie si doctrina, ce alcatuiesc o forta de actiune unita, functionand unitar, ca un intreg si astfel exprimandu-se politic prin forme de alianta conventionala si chiar ca uniune, in vederea realizarii unor scopuri si obiective comunitare si comune in confruntarea politica generata electoral.
S-au avut in vedere constituirea și afirmarea unui factor de putere suveranistă, cu valențe naționaliste, conservatoare, creștin-democrate, ecologiste și democratice în contextul dinamic al prefacerilor europene, pentru întărirea spectrului politic românesc de luptă cu determinarile externe si interne, tot mai insistente si cu actuala putere neputincioasă, premeditată împotriva Neamului Românesc și trădătoare a interesului național.
Constructia politica nou aparuta exprima capacitatea de a folosi concepte si teorii consacrate, viziuni si previziuni politice atent analizate, va organiza activitati si actiuni politice de mare folos pentru politica romaneasca si deopotriva pentru cetatenii Neamului Romanesc, fiind permanent in serviciul tarii si societatii. Cu alte cuvinte este de mare utilitate politica nationala.
In acelasi timp, BSR era ceruta tot mai insistent de electoratul dezorientat, si in consecinta se impunea sa apara pe esicherul politiv national si trebuia sa se infaptuiasca in practica politica romaneasca, fiind de o trebuinta tot mai evidenta si desigur, elevata in spectrul politic national.
Apreciem cu toata responsabilitatea ca aparitia aceastei noi constructii politice are suficiente temeiuri si justificari interne si externe, ce au decurs din starea deplorabila in care a ajuns societatea romaneasca, devenind prin programul politic inevitabila ca esenta a viitorului economico-politico-social romanesc, adica este si de necesitate politica nationala.
La baza acestei aparitii spectaculoase pe esicherul politic romanesc au stat cativa factori cu valoare de premise, definite cu caracter general. Cu atentie analitica si corectoare urmarim continua decredibilizare a partidelor politice, care sunt si au fost la putere, lipsa de coeziune in cadrul unui pluripartidism mai mult simulat, erorile guvernarii cu toate sugestiile din afara, ce au adus societatea romaneasca la limitele rabdarii si tolerantei, astfel acumulandu-se energii negative revolutionare in randul populatiei, greu de controlat in situatie de criza majora.
Dar, cele mai importante, de data aceasta ca semnificatie politica pentru stimularea aparitiei BSR, au fost si raman o serie de factori politici ca si determinari interne si externe. Enumeram doar trei aspecte: social-democratia romaneasca aflata de multa vreme intr-un mare impas politic, slaba opozitie politica reala fata de guvernarea haotica si situatia electoratului de stanga aflat intr-o mare dezorientare fata de o optiune electorala viitoare multumitoare.
In confruntarea politica si electorala, in care sa va implica BSR, se va face dovada si garanta atat utilitatea, cat si necesitatea acestei structuri de forta politica, prin valorile promovate, calitatea actiunilor si mesajelor transmise populatiei si prin functionalitatea partinica, ierarhica recunoscuta si apreciata de celelalte forte politice, dar mai ales de electoratul Neamului Romanesc.
Toate cele afirmate pana acum au dovedit utilitatea si necesitatea acestui proiect politic national, care sa polarizeze partide politice importante si politicieni constienti si cu reputatie in responsabilitatile lor intr-o societate dezvoltata si moderna.
BSR se va prezenta in fata Neamului Romanesc ca un nou tip de organizatie politica in ansamblul sistemului politic romanesc, cu structuri ierarhice active, care sa propuna prin strategii, planuri si programe un nou model de guvernare a Romaniei moderne.
Modelul nou de guvernare va fi proiectat pe baze doctrinare suveraniste, cu puternice si evidente componente ideologice naționaliste, conservatoare, creștin-democrate, ecologiste și social-democratice în context dinamic european, politicile manageriale reprezentand adevarate si profesioniste alternative la actuala guvernare, afundata in mari probleme interne greu de rezolvat.
In plan extern BSR se exprima consecvent proeuropean pentru consolidarea structural-functionala a UE si a statelor membre, cu acceptarea unor noi reguli comune care respecta suveranitatea, valorile si traditiile fiecarui membru.
Suveranismul, concept politic asumat in fata cetatenilor si structurilor europene, il privim ca pe o virtute nationala, fara de care nu putem fi credibili in fata electoratului, nu putem actiona independent, nu putem asigura si garanta independenta si integritatea teritoriala a Romaniei.
La nivelul politicii interne apreciem ca sunt multe de facut. Le grupam strategic in doua mari categorii: un nou Management de administrare a problemelor tarii la nivelul structurilor operationale de specialitate, elaborarea si aplicarea unui vast Program de reforma structurala si functionala pentru componentele de baza ale societatii romanesti.
Noua constructie politica devine deschisa oricarei structuri politice din tara si din Diaspora, impreuna sa constientizam ca ne reprezinta interesele existentiale ale Neamului Romanesc, sa realizam prosperitatea dorita si meritata de fiecare dintre noi, redand astfel Romaniei binemeritatul loc cu demnitate in atlasul geografic european.
Gl.bg.(ret.) prof. dr. Constantin ONIȘOR
Membru corespondent AOS-R
Secretar General Partidul Neamul Românesc
Discussion about this post