Lumea în care trăim este una a informațiior și a tehnologiei, în care toate lucrurile sunt făcute repede și fără suflet. Toate descoperirile tehnologice ne ajută să avem o viață împlinită dar un suflet gol. Pacea și împlinirea sufletului se regăsesc în paginile răsfoite și în mirosul unei cărți. Nimic nu se compară cu o poveste frumoasă pe care o poți citi și pe care o poți vedea ca pe o trăire personală. Fiecare dintre noi avem undeva, într-o carte, povestea noastră.
Astfel de gânduri avea probabil bibliotecara Sharalee Armitage Howard atunci când a decis să transforme un copac vechi de 110 ani într-o bibliotecă pentru cartier. Copacul, foarte bătrân și aproape de moarte,va avea astfel o noua viață care îl va transforma într-un pom al cunoașterii.
Astfel de biblioteci în arbori sunt peste tot prin lume, în 88 de țări și sunt în număr de 75.000. Este un fapt foarte important pentru omenire. Este bine că nu se taie arborii sănătoși pentru a se face astfel de biblioteci. Toți copacii care se folosesc pentru acest scop sunt bătrâni și pe moarte. Moartea lor este de fapt o înviere fantastică pentru lumina și bucuria omenirii, transformând trunchiurile în sanctuare ale cunoașterii și valorii scrise a umanității.
O astfel de bibliotecă înseamnă un câștig imens pentru fiecare comunitate în care se află. Nu doar că face locația mai interesantă dar ajută și la îmbunătățirea relațiior dintre oamenii săi. Cărțile aflate în aceste biblioteci arată minunata înfrățire dintre carte și arbori, nemurirea fantastică a unui copac, care trăiește prin cărțile ce se fac din trunchiul său. Viața este o continuă poveste, pe care fiecare poate să o scrie în felul său unic precum și să o lase mai departe celorlalți, într-o frumoasă uniune dintre arbori și cărți.
Discussion about this post