Inteligența permite tuturor lucrurilor să se modifice, să evolueze. Însă tot inteligența poate fi aceea care să pună prima armă împotriva omenirii, fără ca măcar să realizăm acest lucru. Dacă privim cu atenție, suntem înconjurați din toate părțile de inteligență artificială. Din ce în ce mai multe lucruri artificiale dobândesc destulă inteligență pentru a face acțiuni uluitoare și multe treburi foarte grele pe care oamenii nu pot să le facă. Există o mulțime de roboți sau alte instrumente care să combine strălucirea unei științe superioare cu precizia și robustețea aparaturii. Combinațiile sunt deosebite dar și periculoase.
Nici măcar cel mai reușit scenariu SF nu poate să ne prezinte gravitatea existenței unei lumi dominate de mașini. Această lume există chiar și acum, se dezvoltă cu calm și foarte puternic, înlocuind oamenii, încet, în multe domenii de activitate. Supremația acestor inteligențe artificiale se vede peste tot în lume, mii de oameni fiind înlocuiți cu mașini la locurile de muncă.
Există însă și oameni care nu se tem de o eventuală evoluție a inteligenței artificiale. Logica lor se bazează pe faptul că, dacă omul este cel care a creat această formă de manifestare a intelectului, ea nu poate depăși pe cel care a făcut-o. Însă, dovezile încep să se adune și arată că deja creația a depășit pe creator. Sistemele acestea matematice și mișcările geniale făcute în anumite domenii ale științei, toate demonstrează superioritatea inteligenței artificiale.
Umanitatea beneficiază în aceste timpuri de urmările descoperirilor geniilor sale omenești. Felul în care mai funcționează unele lucruri păstrează căldura și bunătatea celor care le-au creat însă ceea ce avem acum nu va mai dura foarte mult. Pentru că totul se schimbă și se dorește noul din ce în ce mai mult, esența omenirii se pierde încetul cu încetul. Depinde doar de oameni să pună prioritățile în ordine și să prețuiască viața.
Discussion about this post