Spectacolul oferit de trupa Bon Jovi duminica seara la București nu a fost tocmai la înălțimea așteptărilor, solistul însuși recunoscând că nu a fost chiar „pe ritm”. Cu toate acestea, e greu de spus câți dintre spectatori, în special dintre spectatoare, au remarcat prestația solistului. Așa cum era de așteptat, majoritar a fost publicul de sex feminin, trecut de prima tinerețe. O mulțime de doamne care și-l amintesc pe Bon Jovi din perioada lui de glorie, cu pletele-n vânt. Și totuși, majoritatea au petrecut două ore nu suspinând după idolul din tinerețe, ci cu ochii lipiți de ecranele telefoanelor.
Credeam că moda selfie face ravagii doar printre adolescente, dar nu este așa.
Rând pe rând, grupurile de doamne întorceau tacticos spatele scenei și se aliniau pentru un selfie de grup, cu zâmbetele de rigoare. Repede, câteva poze pe un telefon, apoi schimbau aparatul și o luau de la capăt, să aibă toată lumea dovezi ce bine s-au distrat și ce frumos a fost la concertul pe care abia dacă l-au auzit printre propriile comentarii și micile bârfe schimbate cu nesaț, de parcă erau la o șuetă pe canapea.
Odată terminată runda de poze, toate doamnele treceau la etapa a doua – postatul pe Facebook. Să le vadă toată lumea!
Trăim într-o epocă a imaginii, toată lumea e obsedată să pună poze pe cont, să fie în rând cu lumea. Tineretul, hai că poți să-l înțelegi, dar doamnele trecute de prima tinerețe? Cu toate hainele de firmă și machiajul de ocazie, sincer, pozele de tip selfie nu te mai avantajează de la o vârstă. Nu mai poți intra în concurență cu generația tânără… Și apoi, de ce ai face-o? Tare păcat dacă ai ajuns la o vârstă matură și nu ai înțeles că în viață nu e totul cum arăți…
Greu să mai pretinzi ceva de la generația tânără, când doamne care ar putea să le fie mame nu găsesc ceva mai bun de făcut decât să-și țuguieze buzele ca să dea bine în poză.
Păcat de milioanele date pe bilete!
Autor: Stela Spătaru
Discussion about this post