Conform inițiatorilor proiectului, din cele 80.000 de tone de electronice au fost extrase 32 de kilograme de aur și 2.200 de kilograme de bronz, cantități suficiente pentru a realiza aproximativ 5.000 de medalii, atât pentru Jocurile Olimpice, cât și pentru Jocurile Paralimpice.
În urma procesului de dezmembrare, extragere și rafinare a milioanelor de electronice donate, metalele obținute vor fi modelate de către designerul de medalii Junichi Kawanishi, cel care a primit această oportunitate după ce a câștigat o competiție la care au mai luat parte peste 400 de alți concurenți.
Conform organizatorilor ediției de anul viitor, designul medaliilor reflectă un concept care spune că, pentru a atinge gloria, atleții trebuie să lupte pentru victorie în fiecare zi. Medaliile seamănă cu o piatră dură pe partea din spate, însă în partea din față vor fi lustruite și strălucitoare.
Organizatorii proiectului speră că această campanie națională de colectare a electronicelor va da o tentă ecologică Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Aceștia speră că gradul imens de expunere de care beneficiază Olimpiada va ajuta la conștientizarea importanței reciclării de către o cât mai mare parte a populației planetei.
Mai mult, organizatorii încearcă să nu repete greșelile edițiilor precedente ale Jocurilor Olimpice, unde graba de a termina totul la timp a dus la construcții grăbite și nerentabile, ce au fost mai târziu abandonate. „Sperăm că proiectul nostru de reciclare a electronicelor și eforturile susținute pe care le-am depus să contribuie la construirea unei societăți sustenabile și prietenoase cu mediul. Ne dorim ca acest proiect realizat în premieră să devină moștenirea pentru care vor fi ținute minte Jocurile Olimpice de la Tokyo în anii ce vor urma”, au anunțat organizatorii pe site-ul oficial.
Încă nu se știe dacă și cutiile și panglicile medaliilor vor fi realizate de asemenea din materiale reciclabile. Deși aceasta ar fi cu siguranță o bună oportunitate de a realiza aceste obiecte din materiale reciclabile, pentru a promova reducerea consumului de plastic.
În orice caz, Japonia merită toate felicitările pentru această idee originală și creativă de a face lumea mai bună.
Discussion about this post