Aș vrea să încep spunându-vă că depinde foarte mult câți oameni intenționați să hrăniți, ca la orice rețetă. Eu cu asta am hrănit vreo zece, deși inițial era doar pentru cinci. Oricum, vă dau rețeta și adaptați voi pe unde e cazul.
- 2 pungi de paste, de care vă plac vouă, farfalle, tagliatelle, spaghetti etc.
- trei conserve de ton în ulei
- un borcan de măsline negre
- două borcane de sos de roșii (noi am pus doar unul și a fost cam puțin)
- usturoi, după gust
- cuburi de mozarella, cașcaval feliat sau orice altă brânză preferați
Am mai zis și o s-o tot zic, nu cred în rețete, ci mai degrabă în ce am găsit la magazin. Nici în pași bătuți în cuie nu prea am încredere. Fierbeți pastele și după tăiați ce puteți, cum puteți. Au fiert destul de greu pastele, așa c-am avut timp să tai totul în bucățele mici, dar depinde de pastele fiecăruia, aș zice. Tonul îl scurgeți de ulei și eventual îl pisați ușor cu furculița, dacă nu vreți să rămâneți cu bucățoaie de ton răsfirate printre paste.
Pe lângă paste, am luat două mixuri de salată de la Lidl, două pahare de roșii cherry, un castravete, doi ardei și am mai împărțit ceva măsline și brânză rămase de la paste, de gust. Din nou, tăiați cum vreți. Știu că bucătarii adevărați fac mare caz dacă e tăiat ardeiul cubulețe sau fâșii, dar sincer, n-are nicio importanță.
Salata cu pastele se echilibrează perfect și fac să fie o masă numai bună, nu prea grea, nu prea ușoară. Fix ce trebuie după o zi de relaxare de vară, mai ales că se face totul destul de repede, și nu ești forțat să stai lângă aragazul încins foarte mult timp.
În ziua de azi, totul trebuie să fie făcut cum trebuie, după vreun influencer de pe Instagram sau după vreo rețetă faimoasă a lui Jamie Oliver. Dar fericirea nu de-acolo vine, vine din oamenii din jurul mesei, vine din soarele care te bate ușor pe spate în timp ce gătești sau din vasele uitate în chiuvetă în timp ce tu citești o carte în curte.
O zi reușită, ca o mâncare bună, nu se face după rețetă, ci după ce găsim la magazin.
Discussion about this post